Το παρελθόν μιας γυναίκας

Το παρελθόν μιας γυναίκας

Μια τραγουδίστρια νυχτερινού κέντρου αναγκάζεται να πυροβολήσει τον πρώην φίλο της, ο οποίος έχει δραπετεύσει από την φυλακή και την εκβιάζει να του δώσει χρήματα. Η κοπέλα, θεωρώντας τον νεκρό, φεύγει για να φτιάξει τη ζωή της από την αρχή. Παντρεύεται με έναν ευκατάστατο κύριο, ο οποίος δεν γνωρίζει το παρελθόν της, και αποκτούν μαζί ένα κοριτσάκι. Μια μέρα όμως ένας παλιός της φίλος –ο οποίος κατα διαβολική σύμπτωση είναι και αδελφός του συζύγου της– θα επιστρέψει απειλώντας την ότι θα αποκαλύψει τα πάντα για το παρελθόν της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Γιάννης Δαλιανίδης
Σενάριο: Νίκος Φώσκολος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Δημόπουλος
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Μουσική: Κώστας Καπνίσης
Ηθοποιοί: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Κώστας Καζάκος, Ελένη Ζαφειρίου, Ζώρας Τσάπελης, Αλέκος Ουδινότης, Θεόδωρος Ντόβας
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Παραγωγοί: Φιλοποίμην Φίνος
Σκηνικά: Μάρκος Ζέρβας
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1968
Διάρκεια: 81'
Επικοινωνία: Φίνος Φιλμ (info@finosfilm.com)

Γιάννης Δαλιανίδης

Ο Γιάννης Δαλιανίδης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη από θετούς γονείς. Σπούδασε χορό στη Βιέννη, μιας εμφανιζόταν σε χορευτικές παραστάσεις ήδη από ηλικία 9 ετών. Με την επιστροφή του στην Ελλάδα δούλεψε ως χορευτής σε θέατρα και βαριετέ, ενώ παράλληλα έκανε χορογραφίες σε ταινίες μικρών παραγωγών. Το 1958 ο Ντίμης Δαδήρας, σκηνοθέτης της ταινίας Χαρούμενοι αλήτες, τον εμπιστεύτηκε να σκηνοθετήσει όλο το μουσικό μέρος της ταινίας. Την ίδια χρονιά έγραψε το πρώτο του σενάριο για την ταινία Το τρελοκόριτσο με πρωταγωνίστρια την νεαρή Τζένη Καρέζη. Ένα χρόνο αργότερα σκηνοθέτησε την ταινία Μουσίτσα με την Αλίκη Βουγιουκλάκη, ενώ ακολούθησε η ταινία Λαός και κολωνάκι. Το 1961 ξεκίνησε η συνεργασία του με την Φίνος Φιλμ, με την ταινία Ο κατήφορος. Συνολικά σκηνοθέτησε πάνω από 60 ταινίες στις περισσότερες από τις οποίες είχε γράψει ο ίδιος το σενάριο ανάμεσα τους ο Νόμος 4000, Ίλιγγος, Κάτι να καίει, Κορίτσια για φίλημα, Γοργόνες και Μάγκες, Μια κυρία στα μπουζούκια, Μαριχουάνα στοπ, ενώ από τη δεκαετία του ’70 εισήλθε δυναμικά και στο χώρο της τηλεόρασης σκηνοθετώντας σειρές που άφησαν εποχή.

Φιλμογραφία

1961 Ο κατήφορος
1961 Ζητείται ψεύτης
1962 Νόμος 4000
1962 Μερικοί το προτιμούν κρύο
1963 Ίλιγγος
1964 Κάτι να καίει
1965 Κορίτσια για φίλημα
1968 Γοργόνες και μάγκες
1968 Το παρελθόν μιας γυναίκας
1969 Γυμνοί στο δρόμο
1971 Μαριχουάνα στοπ!
1974 Οι εραστές του ονείρου