Άκουσέ με

Άκουσέ με

Παγκόσμια πρεμιέρα

Οικονομικές δυσκολίες αναγκάζουν την κωφή έφηβη Βαλμίρα να αφήσει το σχολείο Κωφών στην Αθήνα και να επιστρέψει στο νησί του πατέρα της, όπου βρίσκεται αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της αδιαφορίας και της απομόνωσης – όχι μόνο εξαιτίας των προκαταλήψεων του χωριού, αλλά, κυρίως, των δικών της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μαρία Ντούζα
Σενάριο: Μαρία Ντούζα
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ζαφείρης Επαμεινώνδας
Μοντάζ: Ιωάννα Πογιαντζή
Ήχος: Georgy Filippov
Μουσική: Άννα Στερεοπούλου
Ηθοποιοί: Ευθαλία Παπακώστα, Δημήτρης Κίτσος, Γιώργος Πυρπασόπουλος, Yoana Bukovska Davidova, Νίκος Κουκάς, Ευαγγελία Ανδρ&eps
Παραγωγή: Steficon
Παραγωγοί: Μιχάλης Σαραντινός
Συμπαραγωγή: Ars Digital, ΕΚΚ, ΕΡΤ, Bulgarian Film Fund, ΕΚΟΜΕ, Creative Europe Media, Περιφέρεια Β. Αιγαίου, Δήμος Χίου
Συμπαραγωγοί: Ivan Tonev
Κοστούμια: Αγγελική Παναγιώτου, Άννα Καραμουσλή
Σκηνικά: Όλγα Λεοντιάδου
Μακιγιάζ: Χαρά Μαυροφρύδη
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Βουλγαρία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 108΄
Επικοινωνία: Steficon (Μιχάλης Σαραντινός, msarantinos@steficon.gr)

Τhessaloniki Goes To Cannes 2022

Μαρία Ντούζα

Η Μαρία Ντούζα είναι συγγραφέας και σκηνοθέτρια ταινιών μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ και διαφημίσεων. Η πρώτη της ταινία Το δέντρο και η κούνια (2013) προβλήθηκε σε φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο, είχε διανομή σε Ελλάδα και εξωτερικό και μόλις αγοράστηκε από την πλατφόρμα Netflix. Η ταινία Άκουσέ με (2022) θα συμμετάσχει στο Tallinn Black Nights Film Festival.

Φιλμογραφία

1991 Η γέφυρα (μμ)
1994 Το νησί (μμ)
2008 Η δίκη του Αγά (ντοκ)
2013 Το δέντρο και η κούνια
2017 Σινέ Θησείον (ντοκ)
2018 Παντελής Καλιότσος: Στο εργαστήρι του μυθιστοριογράφου (ντοκ)
2022 Άκουσέ με