Για τον χρόνο και την πόλη

Of Time and the City

Εκ των σπουδαιότερων εν ζωή Βρετανών σκηνοθετών, ο Τέρενς Ντέιβις επιστρέφει στο Λίβερπουλ της δεκαετίας του ’50 ξορκίζοντας τα ταραγμένα παιδικά του χρόνια. Εμπνευσμένο από τα city symphonies των πρώτων δεκαετιών της κινηματογραφικής ιστορίας, ο Ντέιβις ενσωματώνει στο είδος του ντοκιμαντέρ την κυκλική αφηγηματική του ικανότητα στη μυθοπλασία με τη βοήθεια δεκάδων αναφορών από τη λογοτεχνία, την ποίηση, τη μουσική, τον αθλητισμό και το σινεμά. Το αποτέλεσμα είναι ένα σπάνιας ομορφιάς οδοιπορικό στη διαμόρφωση και την εξέλιξη μιας μεγαλούπολης που παραμένει ως σήμερα ψηλά στη λίστα των καλύτερων ντοκιμαντέρ που έγιναν ποτέ στη Βρετανία.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Terence Davies
Σενάριο: Terence Davies
Διεύθυνση φωτογραφίας: Tim Pollard
Μοντάζ: Liza Ryan-Carter
Ήχος: Adam Ryan-Carter
Μουσική: Music Supervisor: Ian Neil (for DNA Music Ltd and Quantum Noise)
Παραγωγή: Hurricane Films Ltd.
Παραγωγοί: Solon Papadopoulos, Roy Boulter
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2008
Διάρκεια: 77'
Επικοινωνία: Hanway Films
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Καλύτερης Μη-Μυθοπλαστικής Ταινίας – New York Film Critics Circle Awards 2009 Βραβείο «Το Σινεμά και η Πόλη» – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 2008

Τέρενς Ντέιβις

Φιλμογραφία

1976 Children (μμ, μυθοπλασίας)
1988 Distant Voices, Still Lives (μυθοπλασίας)
1992 The Long Day Closes (μυθοπλασίας)
1995 The Neon Bible (μυθοπλασίας)
2000 The House of Mirth (μυθοπλασίας)
2008 Of Time and the City
2016 A Quiet Passion (μυθοπλασίας)