Σανδάλια

Opinci

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ένας χήρος πατέρας αφηγείται στη μοναχοκόρη του ένα περιπετειώδες παραμύθι επικών διαστάσεων, με σκοπό να της μεταδώσει τις αξίες της τόλμης και της αποφασιστικότητας, τις οποίες δεν πρέπει να λησμονούμε ακόμη κι όταν τα εμπόδια μοιάζουν με βουνό. Για σταθείτε όμως, είναι στ’ αλήθεια παραμύθι αυτό που διηγείται; Η εξωφρενική αληθινή ιστορία του Ρουμάνου Νταν Ντιμίτρου, ο οποίος έκανε τον γύρο του κόσμου σαν άλλος Φιλέας Φογκ (σε ένα ταξίδι δεκατριών ετών που κόστισε τη ζωή και στους τρεις συνοδοιπόρους του), μεταμορφώνεται σε ένα λεπτοδουλεμένο animation που διδάσκει την αυταπάρνηση και το θάρρος απέναντι στην απώλεια.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Damian Groves, Anton Groves
Σενάριο: Bogdan Mureșanu, Anton Groves, Damian Groves
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Lee
Μοντάζ: Bogdan Orcula
Ήχος: Štefan Crisan
Μουσική: Pablo Pico
Παραγωγή: Studioset, Framebreed, Bagan Films Production
Παραγωγοί: Bianca Oana, Sorin Baican, Dan Mateescu
Συμπαραγωγοί: Veronique Siegel, Patrick Hernandez, Lionel Gonzalez
Κοστούμια: Ana Ioneci, Daniela Ilin
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρουμανία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 18´
Επικοινωνία: Studioset, office@studioset.tv
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους – Transilvania IFF 2019

Ντέμιεν Γκρόουβς

Ο Ντέμιαν Γκρόουβς γεννήθηκε στo Ηνωμένο Βασίλειο, σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Λονδίνο και εργάστηκε στον τομέα των σπουδών του για σύντομο χρονικό διάστημα, προτού ακολουθήσει έναν τελείως διαφορετικό δρόμο. Πλέον, έχει ως βάση το Βουκουρέστι, όπου εργάζεται ως διευθυντής και δημιουργικός ιθύνων νους στην εταιρία Studioset. Το βιογραφικό του περιλαμβάνει διαφημιστικά, ταινίες μόδας και μουσικά βίντεο. Ο Ντέμιαν Γκρόουβς συνεργάζεται σε σταθερή βάση με τον αδερφό του, τον Άντον Γκρόουβς.

Φιλμογραφία

2002 The Complete Works of God (μμ)
2004 Underlogue (μμ)
2010 Chop Cup (μμ)
2012 Waste (μμ)
2014 Lag (μμ)
2016 Almania (μμ) (συν-σκηνοθεσία)
2019 Opinci | Sandals (μμ) (συν-σκηνοθεσία)

Άντον Γκρόουβς

Ο Άντον Γκρόουβς γεννήθηκε στην Αγγλία, αλλά ζει και εργάζεται πλέον στη Ρουμανία. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο του Ουεστμίνστερ στο Λονδίνου και βρήκε τη δημιουργική του Ιθάκη στη Ρουμανία, όπου αφηγείται ιστορίες μέσω της κινηματογραφικής φόρμας και των μουσικών βίντεο, έχοντας ως στόχο την παρουσίαση οικουμενικών θεμάτων με πρωτότυπους και αντισυμβατικούς τρόπους. Ο Άντον Γκρόουβς έχει αποσπάσει πλειάδα βραβείων, έχοντας περισσότερα από εκατό διαφημιστικά στο ενεργητικό του.

Φιλμογραφία

2016 Almania (μμ) (συν-σκηνοθεσία)
2019 Opinci | Sandals (μμ) (συν-σκηνοθεσία)