Χαρακτηριστικά γνωρίσματα

Sin Señas Particulares

Ο Μιγκέλ έχει μόλις απελαθεί από τις ΗΠΑ και επιστρέφει στο Μεξικό, λαχταρώντας να ξαναδεί τη μητέρα του. Η Μαγκνταλένα αναζητεί τον γιο της, που εξαφανίστηκε ενώ προσπαθούσε να διασχίσει τα σύνορα. Οι δρόμοι των δύο ηρώων θα διασταυρωθούν, καθώς περιπλανώνται στις παραμεθόριες ερημιές, όπου βασιλεύουν η ανομία, η βία και η απόγνωση. Δύο μοναχικές ψυχές, παγιδευμένες σε ένα άχρονο μεταίχμιο, αναζητούν μια διέξοδο παρηγοριάς και ανακούφισης.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Fernanda Valadez
Σενάριο: Fernanda Valadez, Astrid Rondero
Διεύθυνση φωτογραφίας: Claudia Becerril
Μοντάζ: Fernanda Valadez, Astrid Rondero, Susan Korda
Ήχος: Misael Hernández, Omar Juárez
Μουσική: Clarice Jensen
Ηθοποιοί: Mercedes Hernández, David Illescas, Juan Jesús Varela, Ana Laura Rodríguez
Παραγωγή: Corpulenta, Foprocine, Avanti Pictures, Enaguas Cine, Nephilim Producciones
Παραγωγοί: Astrid Rondero, Fernanda Valadez, Jack Zagha, Yossy Zagha
Σκηνικά: Dalia Reyes
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Μεξικό, Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 100΄
Επικοινωνία: Alpha Violet Bernardo Leyte festivals@alphaviolet.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Κοινού, Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής για το Καλύτερο Σενάριο (Διαγωνιστικό World Cinema) – Sundance IFF 2020, Χρυσός Αλέξανδρος 61ο ΦΚΘ

Φερνάντα Βαλαντές

Η Φερνάντα Βαλαντές γεννήθηκε στο Γκουαναχουάτο του Μεξικού το 1981 και είναι σκηνοθέτις και παραγωγός. Είναι απόφοιτος του Κέντρου Κινηματογραφικής Κατάρτισης του Μεξικού. Η πρώτη της ταινία μικρού μήκους De este mundo κέρδισε το βραβείο Kαλύτερης Μεξικανικής Ταινίας Μικρού Μήκους από το Επιμελητήριο Κινηματογραφικής Βιομηχανίας του Μεξικού. Η μικρού μήκους ταινία αποφοίτησής της 400 Bags επιλέχθηκε για το Editing Studio του Berlinale Talents και κέρδισε διάφορα βραβεία ανά τον κόσμο. Η ίδια ταινία ήταν υποψήφια για το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στη Μεξικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών (Ariel) το 2015 και φιναλίστ των Βραβείων της Ακαδημίας Φοιτητών το ίδιο έτος. Το σενάριο της πρώτης ταινίας μεγάλου μήκους της Βαλαντές, με τίτλο Sin señas particulares, γράφτηκε με τη χορηγία Νέων Καλλιτεχνών της Μεξικανικής Ακαδημίας Τεχνών (FONCA). Το πρότζεκτ αργότερα έλαβε χρηματοδότηση από το Μεξικανικό Ταμείο Παραγωγής Ποιοτικού Κινηματογράφου (FOPROCINE) και πρόσφατα από το Ταμείο Δημοσιονομικής Στήριξης Παραγωγής και Διανομής Εθνικού Κινηματογράφου (EFICINE). Η ταινία κέρδισε το βραβείο Work in Progress του Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Σαν Σεμπαστιάν.

Φιλμογραφία

2015 400 Bags (μμ)
2020 Identifying Features