Μια τρελλή, τρελλή οικογένεια

Μια τρελλή, τρελλή Οικογένεια

Η Μίκα είναι μια νεαρή γυναίκα που ζει σε μια… τρελή οικογένεια. Η μητέρα της, η Πάστα Φλώρα, είναι αλλοπαρμένη, η μικρή της αδερφή ανεξέλεγκτη, ενώ ο –σχεδόν διαζευγμένος με τη μητέρα της– πατέρας είναι ένα καλοκάγαθο και δειλό ανθρωπάκι. Ενώ είναι αρραβωνιασμένη με τον Μίκη, μια μέρα πριν τον γάμο τους, η Μίκα πηγαίνει στη Βενετία και παντρεύεται τον Ανδρέα, ο οποίος, αφότου ανακαλύψει πού έμπλεξε, χωρίζει τη Μίκα και αναλαμβάνει να λογικέψει αυτή τη θεοπάλαβη οικογένεια.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ντίνος Δημόπουλος
Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος, Πολύβιος Βασιλειάδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Καβουκίδης
Μοντάζ: Πέτρος Λύκας
Ήχος: Θανάσης Γεωργιάδης
Μουσική: Μίμης Πλέσσας
Ηθοποιοί: Τζένη Καρέζη, Μαίρη Αρώνη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Λίλη Παπαγιάννη, Αλέκος Τζανετάκος, Κατερίνα Γώγου
Παραγωγή: Φίνος Φιλμ
Σκηνικά: Μάρκος Ζέρβας
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1965
Διάρκεια: 100'
Επικοινωνία: Finos Film

Ντίνος Δημόπουλος

Ο Ντίνος Δημόπουλος γεννήθηκε το 1921 στην Αιτωλοακαρνανία. Σπούδασε Νομική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και παράλληλα στη Δραματική Σχολή Γιαννούλη Σαραντίδη από την οποία, λαμβάνοντας το δίπλωμά του, εγκατέλειψε στο τρίτο έτος τη Νομική προκειμένου ν’ ασχοληθεί με το θέατρο. Αρχικά εργάστηκε ως ηθοποιός. Στη συνέχεια ασχολήθηκε με τη σκηνοθεσία, τόσο του θεάτρου όσο και του κινηματογράφου. Έχει σκηνοθετήσει περίπου 50 θεατρικά έργα τα οποία παρουσιάστηκαν στις αθηναϊκές σκηνές και περισσότερες από άλλες τόσες κινηματογραφικές ταινίες. Έχει γράψει επτά θεατρικά έργα. Υπήρξε ιδρυτής Δραματικής Σχολής και ήταν μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων. Οι ταινίες του προβλήθηκαν σε διεθνή φεστιβάλ όπως στο Φεστιβάλ Βερολίνου, Καννών, Καΐρου, Βιέννης κ.α. Είχε επίσης διακριθεί με δύο ελληνικά κρατικά Βραβεία Σκηνοθεσίας στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (1967), με Έπαινο Κρατικού Βραβείου θεάτρου (1974) καθώς και με Κρατικό Βραβείο θεάτρου (1975), Χρυσό Βραβείο στο Φεστιβάλ Καΐρου (1994), καθώς και Πρώτο Βραβείο φεστιβάλ Βιέννης τον ίδιο χρόνο.

Φιλμογραφία

1953 Οι ουρανοί είναι δικοί μας
1955 Ο αγαπητικός της βοσκοπούλας
1960 Το κλωτσοσκούφι
1960 Μανταλένα
1961 Η Λίζα και η Άλλη
1962 Ο Θόδωρος και το Δίκανο
1964 Δεσποινίς διευθυντής
1965 Μια τρελλή τρελλή οικογένεια
1966 Τζένη Τζένη
1967 Κάτι κουρασμένα παλληκάρια
1968 Μια Ιταλίδα απ’ την Κυψέλη
1968 Η αρχόντισσα και ο αλήτης
1969 Η δασκάλα με τα χρυσά μαλλιά
1969 Η νεράιδα και το παλικάρι
1971 Η κόρη του ήλιου
1983 Τρελός και Πάσης Ελλάδος
1993 Τα δελφινάκια του Αμβρακικού