Όταν η Γη πήρε φωτιά

The Day the Earth Caught Fire

Οι ΗΠΑ και η Σοβιετική Ένωση πραγματοποιούν ταυτόχρονες πυρηνικές δοκιμές, με αποτέλεσμα η Γη να μετατοπιστεί από τον άξονά της και να εισέλθει σε τροχιά σύγκρουσης με τον Ήλιο. Καθώς ο πλανήτης υπερθερμαίνεται δραματικά και η κοινωνία βυθίζεται στο χάος, ένας ξοφλημένος ρεπόρτερ αποκαλύπτει την αλήθεια, ρίχνοντας φως στην επιχείρηση συγκάλυψης από την κυβέρνηση. Ένα διαμαντάκι επιστημονικής φαντασίας, με νουάρ αποχρώσεις και ψυχροπολεμική αύρα, που εκτυλίσσεται σε ένα ζοφερό Λονδίνο, ψηλαφώντας τον πιο σκοτεινό φόβο της ανθρωπότητας: τον αυτοαφανισμό.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Val Guest
Σενάριο: Wolf Mankowitz, Val Guest
Διεύθυνση φωτογραφίας: Harry Waxman
Μοντάζ: Bill Lenny
Ήχος: Buster Ambler
Μουσική: Stanley Black
Ηθοποιοί: Janet Munro, Leo McKern, Edward Judd, Michael Goodliffe, Bernard Braden, Reginald Beckwith, Gene Anderson, Arthur Christiansen, Austin Trevor
Παραγωγή: Pax Films
Παραγωγοί: Val Guest
Σκηνικά: Anthony Masters
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 1961
Διάρκεια: 99'
Επικοινωνία: Tamasa Distribution
Βραβεία/Διακρίσεις: Best screenplay – BAFTA awards 1962

Βαλ Γκεστ

Ο Βαλ Γκεστ ήταν άγγλος σκηνοθέτης και σεναριογράφος, ο οποίος σκηνοθέτησε μιούζικαλ, κωμωδίες, θρίλερ, περιπέτειες επιστημονικής φαντασίας και ταινίες εποχής. Ξεκίνησε την καριέρα του ως ηθοποιός, τόσο στο θέατρο όσο και στις πρώτες ομιλούσες ταινίες του σινεμά, προτού στραφεί αρχικά στη συγγραφή σεναρίων και μετέπειτα στη σκηνοθεσία. Η πρώτη του σκηνοθετική απόπειρά ήταν ένα μικρού μήκους φιλμάκι για το Υπουργείο Πληροφοριών, στις αρχές της δεκαετίας του ‘40. Ο Γκεστ έμεινε γνωστός για τη συνεργασία του με την εταιρεία παραγωγής Hammer, καρπός της οποίας υπήρξαν δεκατέσσερις ταινίες, οι περισσότερες εξ αυτών στο είδος της επιστημονικής φαντασίας.

Φιλμογραφία

1955 The Quatermass Xperiment
1957 Quatermass 2
1957 The Abominable Snowman
1961 Όταν η Γη πήρε φωτιά | The Day the Earth Caught Fire
1962 Jigsaw
1968 Assignment K
1976 The Switch
1982 The Boys in Blue