Σαρμάκο-Μια ιστορία του Βορρά

Σαρμάκο: Μια ιστορία του Βορρά

61ο ΦΚΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα

Θεσσαλονίκη, Οκτώβριος 1949: Λένε πως ο εμφύλιος πόλεμος τελείωσε, αλλά ακόμα οι άνθρωποι ζουν με τα τραύματά του. Ο τεκετζής Αντώνης ιδιοκτήτης του μαγαζιού «Μακεδονικόν», φροντίζει να κρατιέται μακριά από τα πολιτικά. Όμως, μια έκτακτη είδηση ξυπνάει ξανά το πιο σκληρό παιδικό του βίωμα. Καθώς μια δεκαετία, μια ολόκληρη εποχή, κλείνει, η κομπανία παίζει τα τελευταία ρεμπέτικα τραγούδια της. Και για τον Αντώνη έχει έρθει η στιγμή να κλείσει ένα παλιό ανοιχτό λογαριασμό.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μάρκος Παπαδόπουλος
Σενάριο: Μάρκος Παπαδόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Νίκος Κολιούκος
Μοντάζ: Μάρκος Παπαδόπουλος, Αγνή Ιωσηφίδου
Ήχος: Κική Κουζούνια
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Νικολαϊδης, Χριστίνα Δαγκάκη, Δημήτρης Κρίκος, Νίκος Πολοζιάνης, Ηλίας Μπερμπέρης, Νίκος Κορεξιανός, Κωνσταντίνος Γκαϊτατζής, Βάσω Βασιλειάδου, Αλέκος Τσολάκης
Παραγωγοί: Μάρκος Παπαδόπουλος
Σκηνικά: Έλενα Κουτσού
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 115'
Επικοινωνία: Marco Papadopoulos marco.papadopoulos@medicalmotion.de

Μάρκος Παπαδόπουλος

Ζει στο Μπόχουμ Γερμανίας και εργάζεται ως σκηνοθέτης σε διάφορους τομείς. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του (Ruhr-Universität Bochum) εργαζόταν ως βοηθός σκηνοθέτη, κυρίως για τους Μίχαελ Φερχόφεν και Κρίστιαν Γκρούντλινγκ, ενώ στη συνέχεια δούλεψε ως συντάκτης σειρών στο τηλεοπτικό δίκτυο Sky Germany. Γύρισε την πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους στη Θεσσαλονίκη, σε συνεργασία με τους φοιτητές του Τμήματος Κινηματογράφου του ΑΠΘ, στο οποίο σπούδασε και ο ίδιος κατά διαστήματα.

Φιλμογραφία

2017 BlackTea – A Short Story (μμ)
2020 Σαρμάκο: Μια Ιστορία του Βορρά