Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει

Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει

Τι μαγικό συμβαίνει σε ένα αχαρτογράφητο νησάκι κάπου στο Αιγαίο; Δύο ανυποψίαστοι ξενομερίτες, ένας Γάλλος ευρωβουλευτής και μία νεαρή οικονομολόγος, φτάνουν με καΐκι στο ειδυλλιακό Αρμενάκι και έρχονται σε επαφή με τον αλλόκοτο τρόπο ζωής και τις ανατρεπτικές ηθικές αξίες των κατοίκων του. Τα λεφτά είναι ντεμοντέ και… no banks, nο streets, no cars, no rooms to let. Θα γνωριστούν με τον αλλοπρόσαλλο δάσκαλο και την πληθωρική χήρα του νησιού και θα παραδοθούν στη δίνη του έρωτα και σ’ αυτόν το γοητευτικό τόπο, που μπορεί να αλλάζει τις ζωές των ανθρώπων.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Πανουσόπουλος
Σενάριο: Γιώργος Πανουσόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χρήστος Καραμάνης
Μοντάζ: Nίκος Βαβούρης
Ήχος: Wrecked Ambience
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Ηθοποιοί: Μαργαρίτα Πανουσοπούλου, Μπάμπης Χατζιδάκης, Φωτεινή Τσακίρη, Γιάννης Χατζηγιάννης, Serge-Requet Barville,Σταύρος Μερμίγκης, Ηλίας Γιαννίρης, Κώστας Πλάκας, Βαλέρια Χριστοδουλίδου, Θάνος Πρίτσας
Παραγωγή: Blackbird Production
Παραγωγοί: Ελένη Κοσσυφίδου
Συμπαραγωγή: MPM Film, Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου, NOVA
Συμπαραγωγοί: Marie-Pierre Macia, Claire Gadea
Κοστούμια: Μανταλένα Παπαδάκη
Σκηνικά: Σπύρος Λάσκαρης
Μακιγιάζ: Κυριακή Μελίδου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 90'
Ελληνική διανομή: Feelgood Entertainment
Επικοινωνία: Blackbird Production, Eleni.kossyfidou@gmail.com

Γιώργος Πανουσόπουλος

Ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Το 1962 ξεκίνησε ως βοηθός οπερατέρ στη ΦΙΝΟΣ ΦΙΛΜ και τρία χρόνια αργότερα ανέλαβε ως διευθυντής φωτογραφίας την γαλλο-ελληνική παραγωγή του Άδωνη Κύρου Το μπλόκο (1965). Το 1967 η πρώτη του μικρού μήκους ταινία λογοκρίθηκε από τη Χούντα. Το 1978 λαμβάνει μέρος στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης με την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του Το ταξείδι του μέλιτος, κερδίζοντας το βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη, και ο Σταύρος Ξενίδης και η Μπέττυ Λιβανού τα βραβεία Α΄ Ανδρικού και Γυναικείου Ρόλου αντίστοιχα. Έκτοτε έχει σκηνοθετήσει άλλες έξι ταινίες μεγάλου μήκους. Μέχρι σήμερα έχει αναλάβει τη διεύθυνση φωτογραφίας πολλών ταινιών, συνεργαζόμενος με σκηνοθέτες, όπως οι Θόδωρος Αγγελόπουλος, Παντελής Βούλγαρης, Δήμος Θέος, Νίκος Παναγιωτόπουλος, Νίκος Νικολαΐδης, Αλέξης Δαμιανός, Τώνια Μαρκετάκη, Νίκος Περάκης και Γιώργος Τσεμπερόπουλος. Ως γνήσιος κινηματογραφιστής, είναι ταυτόχρονα σκηνοθέτης, παραγωγός, σεναριογράφος, διευθυντής φωτογραφίας και μοντέρ σε αρκετές από τις ταινίες του.

Φιλμογραφία

1979 Ταξείδι του μέλιτος
1981 Οι Απέναντι
1985 Μανία
1988 Μ' αγαπάς;
1995 Ελεύθερη κατάδυση
2001 Μια μέρα τη νύχτα
2004 Τεστοστερόνη
2018 Σ’ αυτή τη χώρα κανείς δεν ήξερε να κλαίει