1968

1968

Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ-Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα. Σε μια χρονιά που σημαδεύτηκε από καθοριστικές αλλαγές σε όλο τον πλανήτη, η αναπάντεχη νίκη μιας ομάδας με ψυχή ανακήρυξε για πρώτη φορά στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού την Ελλάδα κυπελλούχο Ευρώπης. Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο τον θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο, που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Tάσος Μπουλμέτης
Σενάριο: Tάσος Μπουλμέτης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Δασκαλοθανάσης
Μοντάζ: Λάμπης Χαραλαμπίδης
Ήχος: Δημήτρης Αθανασόπουλος
Μουσική: Ευανθία Ρεμπούτσικα
Ηθοποιοί: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θόδωρος Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Αμερικάνος
Παραγωγή: AEK BC
Παραγωγοί: Μάκης Αγγελόπουλος
Συμπαραγωγή: Onion Films
Συμπαραγωγοί: Tάσος Μπουλμέτης
Κοστούμια: Δάφνη Κολύβα, Εβελύνα Δαρζέτα
Executive producer: View Master Films
Σκηνικά: Αθηναία Σπυλιωτάκου
Μακιγιάζ: Κατερίνα Μιχαλούτσου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 94΄
Ελληνική διανομή: Feelgood Entertainment
Επικοινωνία: Onion Films, boulmetis@gmail.com

Tάσος Μπουλμέτης

Γεννήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το 1957 και σπούδασε Φυσική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Σκηνοθεσία και Παραγωγή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης στο Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας (UCLA). Η ταινία του ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα απέσπασε οχτώ κρατικά βραβεία και το Βραβείο Κοινού στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης το 2003. Έκανε ρεκόρ εισιτηρίων στην Ελλάδα και είχε διεθνή διανομή σε 36 χώρες. Έχει συμμετάσχει σε πολλά διεθνή κινηματογραφικά φεστιβάλ.

Φιλμογραφία

1983 Landscapes
1989 Βιοτεχνία ονείρων
2003 ΠΟΛΙΤΙΚΗ κουζίνα
2016 Νοτιάς
2018 1968