Ελεύθερο θέμα

Ελεύθερο θέμα

Η Ιρις, καθηγήτρια σε Σχολή Καλών Τεχνών, δίνει στους φοιτητές της μια άσκηση με «ελεύθερο θέμα», με σκοπό τη βαθύτερη ωρίμανσή τους σε μια περίοδο κρίσης. Οι φοιτητές δημιουργούν ένα εργαστήριο παράλογων ιστοριών με ρεαλιστική υπόσταση, εμπνευσμένων από την περίοδο που βιώνουν και τους ανθρώπους που αγαπούν. Την αρχή του «ελεύθερου θέματος» κάνει ένας από τους φοιτητές, ο Γιώργος, που βρήκε τυχαία το κινητό τηλέφωνο της Ιριδας και μυθοπλαστικά «αντέγραψε» στοιχεία από τη ζωή της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Σκηνοθεσία: Στέλλα Θεοδωράκη
Σενάριο: Στέλλα Θεοδωράκη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ηλίας Κωνσταντακόπουλος, Ηλίας Αδάμης
Μοντάζ: Χρήστος Γιαννακόπουλος
Ήχος: Νίκος Παπαδημητρίου, Philippe Henry
Μουσική: Χρήστος Δεληγιάννης
Ηθοποιοί: Θεοδώρα Τζήμου, Δημήτρης Κίτσος, Μάρθα Λαμπίρη, Laurent Sauvage, Αντώνης Καρυστινός, Λαζαρος Γεωργακόπουλος, Ιωάννα Μούσουρα, Κωνσταντίνος Ελματζιόγλου, Δημήτρης Θεοδωρίδης, Πάνος Κούγιας, Ναταλία Ρήγα, Φραγκίσκη Μουστάκη
Παραγωγή: Φαντασία Οπτικοακουστική ΕΠΕ
Παραγωγός/Παραγωγοί: Θάνος Αναστόπουλος
Συμπαραγωγή: ΕΡΤ AE, CNC, Eurimages
Συμπαραγωγοί: Guillaume De Seille
Κοστούμια: Τριάδα Παπαδάκη
Σκηνικά: Αντώνης Δαγκλίδης
Μακιγιάζ: Κατερίνα Βαρθαλίτου, Εύη Ζαφειροπούλου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο/Ασπρόμαυρο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 149΄
Ελληνική διανομή: One From the Heart
Επικοινωνία: Φαντασία Οπτικοακουστική ΕΠΕ, fanfilmpro@gmail.com

Την Παρασκευή 29 Μαρτίου, την ταινία Ελεύθερο θέμα θα παρουσιάσουν ο καθηγητής του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Γιώργος Τσακίρης και ο sound designer της ταινίας Χρήστος Γούσιος.

Στo πλαίσιο της προβολής της ταινίας, στο φουαγιέ της Αποθήκης 1 θα φιλοξενηθεί έκθεση έργων των φοιτητών του 3ου Εργαστηρίου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, υπό την επίβλεψη του καθηγητή του τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών Γιώργου Τσακίρη, βασισμένη και αυτή σε ένα «ελεύθερο θέμα». Η έκθεση θα είναι λειτουργήσει από την Πέμπτη 28 έως το Σάββατο 30 Μαρτίου.