Το μυστικό της Πέτρα

Petra

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Πέτρα μεγάλωσε χωρίς να γνωρίζει την πραγματική ταυτότητα του πατέρα της. Όταν χάνει τη μητέρα της, ξεκινά μια αναζήτηση που θα την οδηγήσει στον Ζάουμε, έναν διάσημο εικαστικό καλλιτέχνη με αψύ χαρακτήρα. Καθώς γνωρίζει τους δορυφόρους αυτού του μυστηριώδους ανθρώπου, δηλαδή τη γυναίκα του και τον γιο του, και χάνεται σ’ έναν λαβύρινθο οικογενειακών μυστικών, η μοίρα παρεμβαίνει για να λυτρώσει αυτές τις βασανισμένες ψυχές. Μια ταινία που, με τα λόγια του δημιουργού της, απηχεί τον Αριστοτέλη: «Τα πάντα πρέπει να είναι αναπάντεχα και απαραίτητα», τόσο στη ζωή όσο και στην απομίμησή της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Jaime Rosales
Σενάριο: Jaime Rosales, Michel Gaztambide, Clara Roquet
Διεύθυνση φωτογραφίας: Hélène Louvart
Μοντάζ: Lucía Casal
Ήχος: Carlos E. García
Μουσική: Kristian Selin Eidnes Andersen
Ηθοποιοί: Bárbara Lennie, Alex Brendemühl, Joam Botey, Marisa Paredes, Petra Martínez, Carme Pla, Oriol Pla, Chema Del Barco, Natalie Madueño
Παραγωγοί: Bárbara Díez, Antonio Chavarrías, Jérôme Dopffer, Katrin Pors, Mikkel Jersin, Eva Jakobsen
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Victoria Paz Álvarez
Κοστούμια: Iratxe Sanz
Executive producer: José María Morales
Μακιγιάζ: Chicha Blanco
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία, Γαλλία, Δανία
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 107΄
Επικοινωνία: Film Factory, info@filmfactory.es

Χάιμε Ροσάλες

Μετά την αποφοίτησή του από το Tμήμα Οικονομίας Επιχειρήσεων της ESADE, ο Χάιμε Ροσάλες αφοσιώθηκε στον κινηματογράφο όταν κέρδισε μια υποτροφία για να σπουδάσει στη διάσημη Διεθνή Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Σαν Αντόνιο ντε λος Μπάνιος (EICTV) στην Αβάνα το 1996 και στη συνέχεια στην Αυστραλέζικη Σχολή Κινηματογράφου, Τηλεόρασης και Ραδιοφώνου (AFTRS) στο Σίντνεϊ. Από το 2000 υλοποιεί τα σκηνοθετικά του πρότζεκτ με τη δική του εταιρεία παραγωγής, τη Fresdeval Film. Έχει παραδώσει μαθήματα, ομιλίες και διαλέξεις σε διάφορα πανεπιστήμια, σχολές κινηματογράφου και καλλιτεχνικά κέντρα. Έχει συνεργαστεί με ιδρύματα και φορείς όπως το Prado Museum, το Caixa Forum, το Picasso Foundation της Μάλαγα, το Reina Sofía Museum, το Centre Georges Pompidou, το Artium Vitoria Museum, το CCCB της Βαρκελώνης, το Universidad Complutense της Μαδρίτης, το Universidad Carlos III, το Universidad of Barcelona, το Universidad Pompeu Fabra, το ECAM, το EICTV, το ESADE, το New York University, το Université de Lyon και το IBAFF. Τον Μάρτιο του 2014 παρουσιάστηκε μια αναδρομική έκθεση της δουλειάς του στο Centre Georges Pompidou στο Παρίσι. Έχει διακριθεί με το National Culture Award του Generalitat de Catalunya και έχει ανακηρυχθεί Ιππότης του Τάγματος Γραμμάτων και Τεχνών από το γαλλικό Υπουργείο Πολιτισμού. Το 2018, το 59ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης παρουσίασε ένα αναδρομικό αφιέρωμα στο έργο του.

Φιλμογραφία

2003 The Hours of the Day
2007 La soledad
2008 Bullet in the Head
2014 Beautiful Youth
2018 Petra
2022 Wild Flowers