Καλή χρονιά, Κόλιν Μπάρστεντ

Happy New Year, Colin Burstead

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Κόλιν έχει νοικιάσει μια πολυτελή εξοχική κατοικία για να γιορτάσει με την ευρύτερη οικογένειά του τον ερχομό του νέου χρόνου. Βρίσκεται στο επίκεντρο της προσοχής, ώσπου εμφανίζεται απρόσμενα ο αδελφός του μετά από πέντε χρόνια απουσίας, εκτροχιάζοντας τη συνάθροιση. Γυρισμένη σε λιγότερο από δύο εβδομάδες, με μια πύρινη αίσθηση του κατεπείγοντος, τούτη η Οικογενειακή γιορτή για τον 21ο αιώνα δυναμιτίζει τη γαλήνη της βρετανικής επαρχίας και το τοπίο μιας δυσλειτουργικής –και απόλυτα αναγνωρίσιμης– οικογένειας, με τον οδυνηρό σαρκασμό που συνοδεύει κάθε αποκάλυψη της αλήθειας.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Ben Wheatley
Σενάριο: Ben Wheatley
Διεύθυνση φωτογραφίας: Laurie Rose
Μοντάζ: Ben Wheatley
Ήχος: Martin Pavey, Rob Entwistle
Μουσική: Clint Mansell
Ηθοποιοί: Neil Maskell, Sam Riley, Joe Cole, Mark Monero, Charles Dance, Hayley Squires, Asim Chaudhry, Doon Mackichan, Bill Paterson, Sarah Baxendale, Sudha Bhuchar, Sura Dohnke, Vincent Ebrahim, Peter Ferdinando, Richard Glover, Alexandra Maria Lara, Doon Mackichan, Sinead Mathhews, Nicole Nettlingham, Marvin Maskell
Παραγωγή: Rook Films
Παραγωγοί: Andy Starke
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Alexandra Slade
Κοστούμια: Jane Leonard, Lyris Richards
Executive producer: Reno Antoniades, Amy Jump, Pete Tomb
Μακιγιάζ: Holly Caddy, Beth Lewis
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 95΄
Επικοινωνία: Goalpost Film, tristan@goalpostfilm.com

Μπεν Γουίτλι

Ο Μπεν Γουίτλι είναι ένας πολυβραβευμένος Βρετανός σκηνοθέτης ταινιών μεγάλου μήκους, τηλεοπτικών κωμικών σόου, διαφημίσεων για την τηλεόραση και το Διαδίκτυο, τηλεοπτικών σποτ (για την αναγνώριση των καναλιών) και ταινιών ανιμέισον. Τον Μάιο του 2009 γυρισε την πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία, το Down Terrace, μέσα σε οχτώ ημέρες. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Next Wave στο φεστιβάλ Fantastic Fest του Όστιν και το βραβείο για την καλύτερη βρετανική ταινία μεγάλου μήκους στο Φεστιβάλ Raindance του Λονδίνου. Το ψυχεδελικό ιστορικό θρίλερ του A Field in England κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής στο Φεστιβάλ του Κάρλοβι Βάρι.

Φιλμογραφία

2009 Down Terrace
2011 Kill List
2012 Sightseers
2013 A Field in England
2015 High-Rise
2016 Free Fire
2018 Happy New Year, Colin Burstead