Ένα ψηλό κορίτσι

Dylda

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Λένινγκραντ, 1945. O Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος αποτελεί παρελθόν, αλλά η ατμόσφαιρα στην πόλη δεν έχει τίποτα το χαρμόσυνο ή αισιόδοξο. Η εξοντωτική πολιορκία που είχε προηγηθεί άφησε πίσω της συντρίμμια, εκατόμβες πτωμάτων και αμέτρητες τσακισμένες ψυχές. Το Λένινγκραντ είναι πια ένας σωρός από ερείπια, ένα απέραντο νεκροταφείο όπου οι επιζώντες περιφέρονται σαν φαντάσματα. Σε αυτό το σκηνικό θανάτου και καταστροφής, δύο νεαρές γυναίκες πασχίζουν να βρουν νόημα και ελπίδα, παλεύοντας να χτίσουν τις ζωές τους από την αρχή. Ένα ηλεκτρισμένο ιστορικό δράμα για τη μεταπολεμική κατάρρευση του ψυχισμού ενός ολόκληρου έθνους και τη σιδερένια θέληση που απαιτεί κάθε νέα αρχή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Kantemir Balagov
Σενάριο: Kantemir Balagov, Aleksandr Terekhov
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ksenia Sereda
Μοντάζ: Igor Litoninskiy
Ήχος: Rostislav Alimov
Μουσική: Evgueni Galperine
Ηθοποιοί: Viktoria Miroshnichenko, Vasilisa Perelygina, Timofey Glazkov, Andrey Bykov, Igor Shirokov, Konstantin Balakirev, Ksenia Kutepova, Olga Dragunova
Παραγωγή: AR Content, Non-Stop Production
Παραγωγοί: lexander Rodnyansky, Sergey Melkumov
Κοστούμια: Olga Smirnova
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρωσία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 134΄
Ελληνική διανομή: Seven Films
Επικοινωνία: Wild Bunch, sales@wildbunch.eu
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο FIPRESCI, Καλύτερος Σκηνοθέτης - Ένα Κάποιο Βλέμμα – Φεστιβάλ Καννών 2019

Κάντεμιρ Μπαλάγκοφ

Γεννημένος στο Νάλτσικ του Καυκάσου, ο Κάντεμιρ Μπαλάγκοφ φοίτησε στην κινηματογραφική σχολή της πόλης, την οποία ίδρυσε και διευθύνει μέχρι σήμερα ο φημισμένος Ρώσος σκηνοθέτης Αλεξάντερ Σοκούροφ, σκηνοθετώντας τρεις μικρού μήκους ταινίες στη διάρκεια των σπουδών του. Το μεγάλου μήκους ντεμπούτο του με τίτλο Οι δικοί μου άνθρωποι (σ.σ. προβλήθηκε στο 58ο ΦΚΘ με τον τίτλο Για την οικογένεια κέρδισε το βραβείο FIPRESCI στο τμήμα «Ένα κάποιο βλέμμα» του προπέρσινου φεστιβάλ των Καννών.

Φιλμογραφία

2013 Molodoï echtchio | Stil Young
2014 Andyukha (ντοκ μμ)
2017 Οι δικοί μου άνθρωποι
2019 Dylda | Beanpole