Στη σκιά του φόβου

Στη σκιά του φόβου

Ενας μουσικός κατηγορείται άδικα για παραχάραξη, κάτι που πυροδοτεί μέσα του τις βαθύτερες ενοχές του, οι οποίες πηγάζουν από τη στειρότητα της ζωής του. Κυνηγημένος, προσπαθεί να βρει μια νέα ταυτότητα και να ξαναορίσει τον εαυτό του σε μια άγνωστη χώρα. Ενα υπαρξιακό δράμα με μορφή ονειρικού θρίλερ, που εντυπωσιάζει με την καφρική ατμόσφαιρά του, την υποβλητική μουσική και φωτογραφία, αλλά και την ερμηνεία του Γιώργου Κώνστα.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Γιώργος Καρυπίδης
Σενάριο: Γιώργος Καρυπίδης
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Αρβανίτης
Μοντάζ: Γιάννης Τσιτσόπουλος
Ήχος: Γιώργος Μιχαλούδης
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου
Ηθοποιοί: Γιώργος Κώνστας, Εύα Σέχα, Αντώνης Κατσαρής
Παραγωγή: ΕΚΚ, ΕΡΤ
Παραγωγός/Παραγωγοί: Γιώργος Καρυπίδης
Κοστούμια: Αναστασία Αρσένη
Σκηνικά: Αναστασία Αρσένη
Μακιγιάζ: Ράνια Δημητριάδου
Φορμάτ: DigiBeta
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 1988
Διάρκεια: 92΄
Επικοινωνία: ΕΚΚ, info@gfc.gr
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη ταινία, Α΄ Ανδρικού Ρόλου, Καλύτερος Σκηνοθέτης, Καλύτερη Φωτογραφία, Καλύτερα Σκηνικά, Καλύτερη Μουσική – Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1988

Γιώργος Καρυπίδης

Ο Γιώργος Καρυπίδης (1946-2019) γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Ανήσυχος από τα παιδικά του χρόνια, τελειώνοντας το σχολείο έφυγε για την Ολλανδία, όπου σπούδασε ζωγραφική στη σχολή Καλών Τεχνών και σκηνοθεσία στην Ακαδημία Κινηματογράφου του Άμστερνταμ. Το εμβληματικό Τελευταίος σταθμός Κρόιτσμπεργκ, το οποίο γυρίστηκε στο Βερολίνο, πήρε το δεύτερο βραβείο ταινίας μικρού μήκους στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης 1975. Πολιτικοποιημένη προσωπικότητα, με έντονη κοινωνική και πολιτιστική δράση, συνεργαζόταν με εφημερίδες και περιοδικά, δημοσιεύοντας άρθρα και διηγήματα. Διετέλεσε πρόεδρος της Εταιρείας Eλλήνων Σκηνοθετών (1988-1990). Ήταν από τους βασικούς οργανωτές της. Εβδομάδας Αντιπολεμικού Κινηματογράφου. (2003), από τους βασικούς οργανωτές και εκδότες του περιοδικού Διαγωγή Μηδέν, καθώς και της σπονδυλωτής ταινίας @thens Blogs. Ο Γιώργος Καρυπίδης ξεχώρισε όχι μόνο για το έργο του, αλλά και για την ακέραιη και ιδιαίτερη προσωπικότητα του. Όσοι τον γνώρισαν από κοντά γνωρίζουν και μιλούν για έναν άνθρωπο, η στάση ζωής του οποίου ήταν απολύτως σύμφωνη με τα πιστεύω του. Ασυμβίβαστος και οραματιστής, με το ιδεώδες μιας δίκαιης κοινωνίας, υπήρξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του σεμνός, σοβαρός και βαθιά ευγενής, με μια απέραντη τρυφερότητα για τον άνθρωπο, κυρίως για τους αδικημένους του πλανήτη.

Φιλμογραφία

1967 Όριο (μμ)
1975 Τελευταίος σταθμός: Κρόιτσμπεργκ (ντοκ μμ)
1979 Ο ζωγράφος Θεόφιλος (ντοκ)
1982 Επικίνδυνο παιχνίδι
1986 Μάγισσες (τηλεταινία)
1988 Στη σκιά του φόβου
1995 Μαγεμένοι
2004 Ουτοπία
2012 Και ο Θεός έπλασε... τους Έλληνες