Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς

The Distance Between Us and the Sky

Νύχτα, παλιά Εθνική Οδός. Σ’ ένα ξεχασμένο βενζινάδικο δύο άγνωστοι συναντιούνται για πρώτη φορά. Ο ένας έχει σταματήσει για να βάλει βενζίνη στη μηχανή του. Ο άλλος έχει ξεμείνει εκεί. Για να γυρίσει στην Αθήνα τού λείπουν 22,50€. Όσο ακριβώς κοστίζει η απόσταση που τους χωρίζει από τον ουρανό.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Βασίλης Κεκάτος
Σενάριο: Βασίλης Κεκάτος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιώργος Βαλσαμής
Μοντάζ: Στάμος Δημητρόπουλος
Ήχος: Γιάννης Αντύπας, Περσεφόνη Μήλιου, Βάλια Τσέρου
Μουσική: The Boy
Ηθοποιοί: Νικολάκης Ζεγκίνογλου, Ιώκο Ιωάννης Κοτίδης
Παραγωγή: Blackbird Production
Παραγωγοί: Ελένη Κοσσυφίδου
Συμπαραγωγή: Authorwave, Tripode Productions
Σκηνικά: Ελεάνα Θαλασσούδη
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια:
Επικοινωνία: Επικοινωνία/Contact Ελένη Κοσσυφίδου, eleni.kossyfidou@gmail.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Χρυσός Φοίνικας-Καλύτερη Ταινία Μικρού Μήκους, Queer Φοίνικας-Ταινία Μικρού Μήκους – Cannes FF 2019, Βραβείο Σκηνοθεσίας, Τιμητική Διάκριση Ανδρικής Ερμηνείας (Νικολάκης Ζεγκίνογλου), Εύφημος Μνεία (Ιώκο Ιωάννη Κοτίδη) – Φεστιβάλ Δράμας 2019

Βασίλης Κεκάτος

Ο Βασίλης Κεκάτος, γεννημένος το 1991, είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης και υπότροφος του Ινστιτούτου του Sundance. Το 2018 με την ταινία του Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν συμμετείχε και διακρίθηκε σε μεγάλα διεθνή φεστιβάλ, όπως το Λοκάρνο, το Σάντανς, το Παλμ Σπρινγκς και το Tallinn Black Νights. Με την ταινία του Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς κατέκτησε τον Χρυσό Φοίνικα για καλύτερη ταινία μικρού μήκους στο 72ο Φεστιβάλ των Καννών, καθώς και το Queer Palm. Η ταινία συνέχισε τη φεστιβαλική πορεία της με κυριότερους σταθμούς το Σεράγεβο, το Κλερμόν-Φεράν, το AFI και το Τέλιουραϊντ, για το οποίο την επέλεξε ο Μπάρι Τζένκινς. Κατά την περίοδο της καραντίνας του 2020, κατόπιν πρόσκλησης του Ιδρύματος Ωνάση, ο Βασίλης δημιούργησε το Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει, μια πειραματική ταινία που σημείωσε μεγάλη επιτυχία διαδικτυακά και στην πορεία εξασφάλισε διανομή στις κινηματογραφικές αίθουσες. Διθυραμβικές κριτικές για το έργο του έχουν δημοσιευτεί ανά καιρούς σε γνωστά διεθνή έντυπα όπως ο Hollywood Reporter, οι New York Times, η Screen Daily και το Sight & Sound. Εκτός από τη σκηνοθεσία κινηματογράφου, ο Βασίλης έχει ασχοληθεί και με την καλλιτεχνική φωτογραφία. Ανάμεσα σε αλλά έργα, του έχει ανατεθεί από τη Vogue και τη Gucci η φωτογράφιση του διεθνούς μοντέλου Γουίνι Χάρλοου. Αυτή την περίοδο κυκλοφόρησε το Milky Way, μια limited σειρά την οποία συνέγραψε και σκηνοθέτησε για το Mega. Η σειρά έκανε την διεθνή της πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό του Series Mania και έχει ήδη αγοραστεί από τη Fifth Season. Η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του βρίσκεται στο στάδιο του post-production και προγραμματίζεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2024.

Φιλμογραφία

2018 Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν (μμ)
2019 Η απόσταση ανάμεσα στον ουρανό κι εμάς (μμ)
2020 Όταν κοιμάσαι ο κόσμος αδειάζει (μμ)
2023 Miky Way (τηλεοπτική σειρά)