Ο σπόρος μιας αγάπης

Yin Ru Chen Yan

Ο χρόνος είναι εξαιρετικά σημαντικός τόσο για το σινεμά όσο και για τη γεωργία, μοιάζει να λέει ο σκηνοθέτης, ο οποίος επιστρέφει και πάλι στη γενέτειρά του στην επαρχία της Κίνας, προκειμένου να αφηγηθεί την ιστορία της Μα και του Κάο, δύο μεσηλίκων που βιώνουν μοναξιά και αναγκάζονται να παντρευτούν. Αντιμετωπίζοντας τις αντιξοότητες της φύσης και της ζωής στη φάρμα, το ζευγάρι προσπαθεί να κατανοήσει τους κύκλους της γης και να βρει αρμονία εν μέσω των αλλεπάλληλων προκλήσεων της καλλιέργειας – παράλληλα, βέβαια, η μεταξύ τους σχέση ξεκινά ν’ ανθίζει και να αποφέρει καρπούς. Ένας σκηνοθέτης που στην πορεία των ετών έχει χτίσει έναν μοναδικό δεσμό ανάμεσα στις διεργασίας του κινηματογράφου και το φυσικό περιβάλλον, αποτυπώνει στην οθόνη τις αρετές και τις απλές απολαύσεις της παραδοσιακής ζωής στην ύπαιθρο. Μια ταινία γεμάτη χάρη, ευγένεια και ψυχή, η οποία καταφέρνει με έναν ποιητικό τρόπο να αποκαταστήσει τη σύνδεση ανάμεσα στους ανθρώπους και στη γη σε μια Κίνα που μεταμορφώνεται ραγδαία.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Λι Ρουιτζούν
Σενάριο: Li Ruijun
Διεύθυνση φωτογραφίας: Wang Weihua
Μοντάζ: Li Ruijun
Ήχος: Wang Changrui
Μουσική: Peyman Yazdanian
Ηθοποιοί: Wu Renlin, Hai Qing
Παραγωγή: Qizi Films Limited, Beijing J.Q. Spring Pictures Company Limited, Such a Good Film, Beijing Alibaba Pictures Culture Co.,Ltd., Dream Media Co.,Ltd., Hucheng No.7 Films Limited, Aranya Pictures Co.,Ltd., Hangzhou Qin Zi Zai Co.,Ltd., Beijing SHOWCASE Culture Media Co.,Ltd.
Παραγωγοί: Qin Hong, Zhang Min, Li Yan
Σχεδιασμός παραγωγής: Li Ruijun, Han Dahai
Executive producer: Xiang He
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Κίνα
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 133΄
Ελληνική διανομή: Ama Films
Επικοινωνία: m-appeal
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο FIPRESCI για την Καλύτερη Ξένη Ταινία – Jameson CineFest/Miskolc IFF 2022, Βραβείο Κοινού– Udine Far East FF 2022

Λι Ρουιτζούν

O Λι Ρουιτζούν είναι Κινέζος σκηνοθέτης και σεναριογράφος. Γεννήθηκε το 1983 στην Γκάνσου της Κίνας και αποφοίτησε από το Communication University του Shanxi. Έχει σκηνοθετήσει πέντε μεγάλου μήκους ταινίες, οι οποίες πραγματεύονται τη σχέση μεταξύ ανθρώπου και γης, αλλά και την οπτική της περιφέρειας απέναντι στην οικογένεια, στη ζωή και στον θάνατο, σε μια χώρα που αλλάζει με γοργούς ρυθμούς. Οι ταινίες του είναι γυρισμένες ως επί το πλείστον στη γενέτειρά του και με ένα καστ που αποτελείται από κοντινούς φίλους και συγγενείς του.

Φιλμογραφία

2007 The Summer Solstice
2010 The Old Donkey 
2012 Fly with the Crane
2015 River Road
2017 Walking Past the Future
2022 Return to Dust