Νυχτερινοί επισκέπτες

Les passagers de la nuit

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Γαλλία, 1981, την ιστορική βραδιά της εκλογικής νίκης του Φρανσουά Μιτεράν. Ο κόσμος ξεχύνεται στους δρόμους πανηγυρίζοντας, καθώς πνέει ένας άνεμος αλλαγής και ελπίδας. Η Ελιζαμπέτ, όμως, δεν μπορεί να συμμεριστεί το κλίμα χαράς και ευφορίας. Ο γάμος της έχει λήξει άδοξα και πρέπει να βρει τρόπο να συντηρήσει μόνη της τα δύο της παιδιά. Η δουλειά που πιάνει σε μια νυχτερινή ραδιοφωνική εκπομπή, αλλά και η γνωριμία της με μια βασανισμένη έφηβη, την οποία προσκαλεί να μείνει με την οικογένειά της, θα αλλάξουν σταδιακά την οπτική και τη στάση της. Η ακαταμάχητη Σαρλότ Γκενσμπούρ υποδύεται μια ηρωίδα που παλεύει να βρει τη θέση της σε έναν ρευστό κόσμο και να ανταποκριθεί στις απαιτητικές ευθύνες που έχουν πέσει στους ώμους της. Ένα χαμηλόφωνο και συγκινητικό δράμα από τον Μικαέλ Ερς, που ανατέμνει νοσταλγικά μια ολόκληρη εποχή, παρατηρώντας με τρυφερότητα όλα εκείνα τα μικρά και αδιόρατα που συγκροτούν αυτό που ονομάζουμε ζωή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μικαέλ Ερς
Σενάριο: Mikhaël Hers, Maud Ameline, Mariette Désert
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sébastien Buchmann
Μοντάζ: Marion Monnier
Ήχος: Vincent Vatoux, Caroline Reynaud, Sylvain Malbrant, Daniel Sobrino
Μουσική: Anton Sanko
Ηθοποιοί: Charlotte Gainsbourg, Quito Rayon-Richter, Noée Abita, Megan Northam, Thibault Vinçon, Emmanuelle Béart, Laurent Poitrenaux
Παραγωγή: Nord-Ouest Films, ARTE France Cinéma
Παραγωγοί: Pierre Guyard
Συμπαραγωγοί: Olivier Père, Rémi Burah
Κοστούμια: Caroline Spieth
Σχεδιασμός παραγωγής: Charlotte De Cadeville
Executive producer: Ève François-Machuel
Μακιγιάζ: Sarah Mescoff
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 111΄
Ελληνική διανομή: One from the Heart
Επικοινωνία: mk2 Films

Μικαέλ Ερς

Ο Μικαέλ Ερς γεννήθηκε στο Παρίσι το 1975. Σπούδασε στο Τμήμα Παραγωγής του La Fémis και αποφοίτησε το 2004. Στη συνέχεια σκηνοθέτησε τρεις ταινίες μικρού μήκους που έτυχαν διεθνούς αναγνώρισης: το Charell (Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2006), το Primrose Hill (Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ Καννών 2007, βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Clermont-Ferrand), και το Montparnasse (Δεκαπενθήμερο των Σκηνοθετών του Φεστιβάλ Καννών 2009 και βραβείο Jean Vigo Prize). Ακολούθησαν οι ταινίες Memory Lane (Φεστιβάλ του Λοκάρνο 2010), This Summer Feeling (Φεστιβάλ του Ρότερνταμ 2016), Amanda (Επίσημο Διαγωνιστικό του Φεστιβάλ Βενετίας 2018 και Μεγάλο Βραβείο του Φεστιβάλ του Τόκιο, υποψήφιο για δύο Βραβεία César), και τέλος το The Passengers of the Night, το οποίο είναι η τέταρτη μεγάλου μήκους ταινία του.

Φιλμογραφία

2006 There and Back Again Lane (μμ)
2009 Montparnasse
2010 Memory Lane
2015 This Summer Feeling
2018 Amanda
2022 The Passengers of the Night