Η Μίκι κι η αρκούδα

Mickey and the Bear

60ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Μίκι είναι μια έφηβος που ζει σε μια μικρή πόλη της Μοντάνα και έχει αναγκαστεί να μεγαλώσει πριν την ώρα της. Έχοντας χάσει τη μητέρα της σε νεαρή ηλικία, έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου τη φροντίδα του πατέρα της, ενός βετεράνου του Ιράκ που υποφέρει από μετατραυματικό στρες. H Μίκι είναι μεταξύ Σκύλας και Χάρυβδης, καθώς η μόνη εναλλακτική που διαφαίνεται στον ορίζοντα –γάμος και εγκυμοσύνη σε νεαρή ηλικία– μοιάζει εξίσου ασφυκτική. Ένα σφιχτοδεμένο και πολυεπίπεδο δράμα ενηλικίωσης, που αγγίζει την κορύφωσή του μέσα από ένα χαμηλόφωνο κρεσέντο σπαρακτικών στιγμών.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Annabelle Attanasio
Σενάριο: Annabelle Attanasio
Διεύθυνση φωτογραφίας: Conor Murphy
Μοντάζ: Henry Hayes
Ήχος: Hunter Berk
Μουσική: Brian McComber, Angel Deradoorian
Ηθοποιοί: Camila Morrone, James Badge Dale, Calvin Demba, Ben Rosenfield, Rebecca Henderson
Παραγωγή: Thick Media, Shorelight Media
Παραγωγοί: Lizzie Shapiro, Taylor Shung, Anja Murmann, Sabine Schenk
Executive producer: George Brock
Σκηνικά: Katie Fleming
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 89΄
Επικοινωνία: Utopia Films
Βραβεία/Διακρίσεις: Μεγάλο Βραβείο της Επιτροπής – Independent FF of Boston 2019, Βραβείο Audible Storyteller, Βραβείο Mέλλον/Παρόν– Montclair FF 2019

Αναμπέλ Ατανάσιο

Η Άναμπελ Ατανάσιο είναι Αμερικανίδα ηθοποιός, σκηνοθέτις και σεναριογράφος. Πρωταγωνίστησε στους δύο πρώτους κύκλους του τηλεοπτικού δικαστικού δράματος Bull του CBS, ενώ συμμετείχε και στη δεύτερη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς The Knick του Cinemax. Έχει στο ενεργητικό της μια σειρά από ταινίες μικρού μήκους όπου κατείχε τριπλό ρόλο (σκηνοθέτις, σεναριογράφος και πρωταγωνίστρια), ενώ το μεγάλου μήκους σκηνοθετικό της ντεμπούτο, με τίτλο Η Μίκι κι η αρκούδα, πραγματοποίησε την πρεμιέρα του στο φεστιβάλ South by Southwest.

Φιλμογραφία

2014 Anchovies (μμ)
2016 Frankie Keeps Talking (μμ)
2019 Mickey and the Bear