Kala Azar

Kala Azar

Ελληνική πρεμιέρα

Η τελετουργική επαγγελματική ρουτίνα ενός ζευγαριού, το οποίο αποτεφρώνει πτώματα ζώων, περισυλλέγοντάς τα είτε από τους ιδιοκτήτες τους είτε αφότου έχουν χτυπηθεί και εγκαταλειφθεί από διερχόμενα οχήματα, διαταράσσεται εξαιτίας ενός ατυχήματος που προκαλούν οι ίδιοι.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Τζάνις Ραφαηλίδου
Σενάριο: Τζάνις Ραφαηλίδου
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος GSC
Μοντάζ: Patrick Minks
Ήχος: Marc Lizier
Μουσική: LOOR, Gwil Sainsbury
Ηθοποιοί: Πηνελόπη Τσιλίκα, Δημήτρης Λάλος, Μισέλ Βάλει, Τάσος Ραφαηλίδης
Παραγωγή: SNG Film, Heretic
Παραγωγοί: Digna Sinke, Κωνσταντίνος Κοντοβράκης, Γιώργος Καρναβάς
Συμπαραγωγή: ΕΚΚ
Σκηνικά: Έλενα Βαρδαβά
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία, Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 91'
Επικοινωνία: Heretic Ioanna Stais ioanna@heretic.gr
Βραβεία/Διακρίσεις: International Film Festival Rotterdam

Τζάνις Ραφαηλίδου

Ζει και εργάζεται μεταξύ Άμστερνταμ και Αθήνας. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο πεδίο των Καλών Τεχνών (προπτυχιακό, μεταπτυχιακό, διδακτορικό) στο Πανεπιστήμιο του Λιντς, με την αρωγή του Arts and Humanities Research Council. Το βιογραφικό της περιλαμβάνει πειραματικές πρακτικές κινούμενης εικόνας, βιντεοδοκίμια, γλυπτά, περιβαλλοντικές εγκαταστάσεις, κινηματογραφικές αφηγήσεις και, πιο πρόσφατα, ταινίες μεσαίου και μεγάλου μήκους. Το έργο της φιλοξενείται στις συλλογές των μουσείων: Στέντελικ του Άμστερνταμ, Σεντράαλ της Ουτρέχτης και Φορλίντεν του Βάσεναρ.

Φιλμογραφία

2009 2755 miles (μμ)
2012 Exit K1 (μμ)
2014 Requiem to a Shipwreck (μμ)
2014 A Sign of Prosperity to the Dreamer (μμ)
2014 Gravediggers (μμ)
2015 Requiem to a Fatal Incident (μμ)
2015 Whoever Owns the Ground, from the Depth of the Earth to the Height of the Sky (μμ)
2015 Winter Came Early (μμ)
2016 This Thin Crust of Earth (μμ)
2020 Kala azar