Aυτή είναι η επιθυμία μου

Eyimofe: This is My Desire

61ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Λάγος, Νιγηρία. Ο Μόφε, ένας τεχνικός εργοστασίου, παλεύει να φύγει από τη χώρα, αλλά μια σειρά από οικογενειακές τραγωδίες τον κρατούν καθηλωμένο. Η Ρόζα, κομμώτρια και μπαργούμαν, έχει παρόμοια όνειρα, αλλά είναι όμηρος της φτώχειας. Χωρισμένο σε δύο κεφάλαια που παραπέμπουν στις φαντασιώσεις φυγής των ηρώων, αυτό το οπτικά εκθαμβωτικό πορτρέτο της ανθρώπινης λαχτάρας ξεδιπλώνει μια σπαρακτική αντίφαση. Ο Μόφε και η Ρόζα βιώνουν ήδη τον εκτοπισμό, την περιθωριοποίηση, τον αποπροσανατολισμό. Είναι εκ γενετής πρόσφυγες στις ίδιες τις ζωές τους.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Arie Esiri, Chuko Esiri
Σενάριο: Chuko Esiri
Διεύθυνση φωτογραφίας: Arseni Khachaturan
Μοντάζ: Andrew Stephen Lee
Ήχος: Pius Fatoke
Μουσική: Akin Adebowale
Ηθοποιοί: Jude Akuwudike, tomiwa Edun, Temi Ami-Williams, Cynthia Ebijie, Toyin Oshinaike, Jacob Alexander, Fortune Nwafor, Chioma Omeruah, Bimbo Manuel, Sadiq Daba
Παραγωγή: Ominira Studios, Kimiera, GDN Productions
Παραγωγοί: Melissa Adeyemo, Arie Esiri, Chuko Esiri
Συμπαραγωγοί: Adé Sultan Sangodoyin
Σκηνικά: Taisa Malouf
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Νιγηρία
Έτος Παραγωγής: 2020
Διάρκεια: 110'
Επικοινωνία: Ramonda Inc.

Άριε Εσίρι, Τσούκο Εσίρι

Τα δίδυμα αδέρφια Άριε και Τσούκο γεννήθηκαν με διαφορά τριάντα λεπτών στο Γουάρι της Νιγηρίας, ενώ μεγάλωσαν στο Λάγος. Αμφότεροι ακολούθησαν κινηματογραφικές σπουδές: ο Άριε είναι απόφοιτος του Πανεπιστημίου Κολούμπια, ενώ ο Τσούκο σπούδασε στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Στη διάρκεια των φοιτητικών τους χρόνων στη Νέα Υόρκη, τα δύο αδέρφια συνεργάστηκαν σε μια σειρά από μικρού μήκους ταινίες. Ανάμεσά τους το Besida, που έκανε πρεμιέρα στην Μπερλινάλε, και το Goose, το οποίο προβλήθηκε στο Φεστιβάλ του Λος Άντζελες. Η ταινία Αυτή είναι η επιθυμία μου είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία τους.

Φιλμογραφία

2015 Goose (μμ)
2016 Besida (μμ)
2020 Eyimofe: This is My Desire