Ανωτέρα δύναμη

Balaur

Παγκόσμια πρεμιέρα

Η Εκατερίνα, καθηγήτρια θρησκευτικών στο λύκειο μιας μικρής πόλης της Ρουμανίας και σύζυγος του ιερέα της τοπικής ενορίας, μπαίνει σε μια ερωτική σχέση με τον Ιούλιου, έναν δεκαεξάχρονο μαθητή με σκοτεινό παρελθόν. Η Εκατερίνα προσπαθεί να κρατήσει τα πράγματα υπό έλεγχο, αλλά στην πορεία χάνει τη δική της αίσθηση ελέγχου. Καθώς η Εκατερίνα νιώθει την πίστη της να κλονίζεται συθέμελα, ο έρωτας του Ιούλιου γίνεται ολοένα και πιο επικίνδυνος όταν ο έφηβος πηγαίνει για εξομολόγηση – στον ίδιο τον σύζυγό της.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Οκτάβ Τσελάρου
Σενάριο: Octav Chelaru
Διεύθυνση φωτογραφίας: Barbu Bălășoiu
Μοντάζ: Dragoș Apetri
Ήχος: Johannes Doberenz, Sebastian Schmidt
Μουσική: Martin Kohlstedt
Ηθοποιοί: Mălina Manovici, Sergiu Smerea, Alexandru Papadopol, Voicu Dumitraș, Richard Bovnoczki, Ana Maria Moldovan, Oana Ștefănescu, Marian Râlea
Παραγωγή: deFilm
Παραγωγοί: Radu Stancu
Συμπαραγωγή: 42film, EED Productions
Συμπαραγωγοί: Eike Goreczka, Christoph Kukula, Maja Popović, Vladimir Vasiljević
Κοστούμια: Milica Kolarić
Σχεδιασμός παραγωγής: Iulia Fulicea
Μακιγιάζ: Tatjana Vidanović
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ρουμανία, Γερμανία, Σερβία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 125'
Επικοινωνία: Voodoo Films

Οκτάβ Τσελάρου

Ο Οκτάβ Τσελάρου ξεκίνησε να γυρίζει ερασιτεχνικές ταινίες σε ηλικία 14 ετών, χρησιμοποιώντας συγγενείς και συμμαθητές του ως ηθοποιούς. Όταν απορρίφθηκε από μια σχολή κινηματογράφου, ο Οκτάβ αποφάσισε να γίνει αυτοδίδακτος. Παράλληλα με τις σπουδές Πληροφορικής, σκηνοθέτησε μουσικά βίντεο και διαφημίσεις, ανέλαβε την παραγωγή ταινιών μικρού μήκους άλλων σκηνοθετών και συμμετείχε ως βοηθός σκηνοθέτη σε διάφορα πρότζεκτ. Οι δύο τελευταίες μικρού μήκους ταινίες του, οι The Parallel State (2020) και Black Clothes (2017), έκαναν πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο (διαγωνιστικό Pardi di Domani). Το τελευταίο συμπεριλήφθηκε στο διαγωνιστικό τμήμα διάφορων φεστιβάλ, όπως του Valladolid IFF και του Grimstad IFF. Η μικρού μήκους ταινία του Private Party (2017) επιλέχθηκε για τα φεστιβάλ Les Arcs IFF και Tirana IFF, ενώ το Occupied (2015) κέρδισε το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Timishort IFF. Η Ανωτέρα δύναμη είναι η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους.

Φιλμογραφία

2014 False Positive (μμ)
2015 Occupied (μμ)
2017 Private Party (μμ)
2017 Black Clothes (μμ)
2020 The Parallel State (μμ)
2021 A Higher Law