Ημερολόγια του Υοτσυόγυα

Diários de Otsoga

62ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η Κρίστα, ο Καρλότο και ο Ζουάου φτιάχνουν στον κήπο τους ένα ευάερο θερμοκήπιο για πεταλούδες. Οι τρεις τους μοιράζονται κάθε μέρα την ίδια ρουτίνα συγκατοικώντας στο ίδιο σπίτι… Και δεν είναι οι μόνοι. Το πιο ιδιαίτερο και διασκεδαστικό προϊόν του σινεμά «της καραντίνας» είναι μια άσκηση στην αντίστροφη χρονολογία (εξού και το λογοπαίγνιο του τίτλου), ένα πρότζεκτ που αναπτύσσεται σ’ έναν ενδιάμεσο χώρο, θολώνοντας τα όρια μεταξύ της πραγματικότητας και του, του ντοκιμαντέρ και της μυθοπλασίας. Ένα ιδιόρρυθμο πείραμα που εξυμνεί τη δύναμη της φαντασίας και συνάμα μία από τις πιο αναζωογονητικές ταινίες της χρονιάς.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Μορίν Φαζεντέιρου, Μιγκέλ Γκόμες
Σενάριο: Maureen Fazendeiro, Miguel Gomes, Mariana Ricardo
Διεύθυνση φωτογραφίας: Mário Castanheira
Μοντάζ: Pedro Filipe Marques
Ήχος: Miguel Martins
Ηθοποιοί: Crista Alfaiate, Carloto Cotta, João Nunes Monteiro
Παραγωγή: O Som e a Fúria, Uma Pedra no Sapato
Παραγωγοί: Luís Urbano, Filipa Reis, Sandro Aguilar, João Miller Guerra
Σχεδιασμός παραγωγής: Andresa Soares
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Πορτογαλία
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 101'
Επικοινωνία: The Match Factory

Μορίν Φαζεντέιρου

Η Μορίν Φαζεντέιρου γεννήθηκε το 1989, στο Κρετέιγ της Γαλλίας. Σπούδασε Λογοτεχνία, Τέχνη και Κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο Denis Diderot στο Παρίσι. Οι ταινίες της Motu Maeva (2014) και Black Sun (2019) έχουν επιλεγεί σε διεθνή φεστιβάλ όπως το FID Marseille, το Φεστιβάλ του Τορόντο, της Μαρ ντελ Πλάτα, τη Viennale, το Φεστιβάλ της Βαλδίβια, το DocLisboa, της Βίλα ντο Κόντε, του Τορίνο, και έχουν προβληθεί σε ταινιοθήκες, μουσεία και εκθέσεις (στο MoMA, στην Μπιενάλε, στην Aichi Triennale, στη FIAC στο Παρίσι κ.α.).

Φιλμογραφία

2014 Motu Maeva (μμ)
2019 Black Sun (μμ)
2021 The Tsugua Diaries

Μιγκέλ Γκόμες

Ο Μιγκέλ Γκόμες γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1972. Αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου και Θεάτρου της Λισαβόνας και εργάστηκε ως κριτικός κινηματογράφου. Ο Γκόμες σκηνοθέτησε πολλές ταινίες μικρού μήκους που προβληθηκαν και βραβεύτηκαν σε διεθνή φεστιβάλ, ενώ η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, το The Face You Deserve (2004), κυκλοφόρησε στην Πορτογαλία και τη Γαλλία. Οι επόμενες ταινίες του, Our Beloved Month of August (Directors’ Fortnight του Φεστιβάλ Καννών 2008), Tabu (Επίσημο Διαγωνιστικό τμήμα της Μπερλινάλε 2012, βραβεία Alfred Bauer και FIPRESCI) και Arabian Nights (μια ταινία σε τρία μέρη, Directors’ Fortnight του Φεστιβάλ Καννών 2015), επιβεβαιώνουν τη διεθνή του επιτυχία και αναγνωρισιμότητα. Αυτή την περίοδο ο Γκόμες δουλεύει για την ταινία Savagery, η οποία βασίζεται στο λογοτεχνικό αριστούργημα Os Sertões, και αναπτύσσει το The Grand Tour, ένα πρότζεκτ μυθοπλασίας σε συνεργασία με τη Μαριάνα Ρικάρντο, τον Τέλμο Τσούρο και την Μορίν Φαζεντέιρου.

Φιλμογραφία

1999 Meanwhile (μμ)
2004 The Face You Deserve
2008 Our Beloved Month of August
2015 Arabian Nights
2021 The Tsugua Diaries