Ο δούκας της Βουργουνδίας

The Duke of Burgundy

Η Έβελιν, μια ερασιτέχνις λεπιδοπτερολόγος στα τριαντακάτι της, φτάνει με το ποδήλατο στο σπίτι μιας μελετήτριας ορθόπτερων, όπου αναλαμβάνει διάφορες δουλειές του σπιτιού. Η Σύνθια περνά την Έβελιν περίπου 15 χρόνια. Οι ψυχρές κι αδίστακτες εντολές της δεν συνάδουν με την κομψότητά της, ωστόσο η Έβελιν υπομένει την κακομεταχείρισή της. Ανάμεσα στις διάφορες εξορμήσεις της, κατά τις οποίες μελετά πεταλούδες και νυχτοπεταλούδες, η Έβελιν επιστρέφει στο σπίτι, όπου η Σύνθια την υποβάλλει σε ολοένα και πιο ταπεινωτική μεταχείριση. Τα καθήκοντα που πρέπει να εκτελέσει η Σύνθια είναι όλο και πιο προσωπικά, στα πρόθυρα του εξευτελισμού, αλλά ποτέ δεν διαμαρτύρεται. Η Σύνθια και η Έβελιν αγαπιούνται. Κάθε μέρα, ανάμεσα στο ζευγάρι διεξάγεται μια απλή τελετή που καταλήγει στην τιμωρία της Έβελιν, αλλά η Σύνθια λαχταρά μια πιο συμβατική σχέση. Η εμμονή της Έβελιν σύντομα θα γίνει ένας εθισμός που θα εξωθήσει τη σχέση τους στα άκρα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Πίτερ Στρίκλαντ
Σενάριο: Peter Strickland
Διεύθυνση φωτογραφίας: Nic Knowland
Μοντάζ: Mátyás Fekete
Ήχος: Rob Entwistle
Μουσική: Cat’s Eyes
Ηθοποιοί: Chiara D’Anna, Sidse Babett Knudsen, Eugenia Caruso, Zita Kraszkó, Monica Swinn, Eszter Tompa, Fatma Mohamed
Παραγωγή: Film4, BFI, Ripken Productions, Rook Film
Παραγωγοί: Andy Srarke
Κοστούμια: Andrea Flesch
Σχεδιασμός παραγωγής: Pater Sparrow
Executive producer: Lizzie Francke, Anna Higgs, Amy Jump, Ildiko Kemeny, Ben Wheatley
Μακιγιάζ: Candy Alderson
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο
Έτος Παραγωγής: 2014
Διάρκεια: 105΄
Επικοινωνία: Protagonist Pictures

Πίτερ Στρίκλαντ

Ο Βρετανός σκηνοθέτης Πίτερ Στρίκλαντ γεννήθηκε το 1973 και ξεκίνησε να σκηνοθετεί ταινίες μικρού μήκους στις αρχές της δεκαετίας του ’90. Έπειτα από ένα μεγάλο διάλειμμα από τον κινηματογράφο, κατά τη διάρκεια του οποίου δημιούργησε μαγειρικά ηχοτοπία με τους The Sonic Catering Band, επέστρεψε στη δημιουργία ταινιών τη δεκαετία του 2000, στο τέλος της οποίας γύρισε την πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, με τίτλο Katalin Varga. Παράλληλα με τη δημιουργία άλλων μικρού και μεγάλου μήκους ταινιών, έχει επίσης γράψει ραδιοφωνικά έργα και έχει δημιουργήσει μια «συναυλιακή» ταινία για την Bjork, την οποία σκηνοθέτησε σε συνεργασία με τον Νικ Φέντον.

Φιλμογραφία

2004 A Metaphysical Education (μμ)
2005 Berberian Sound Studio (μμ)
2009 Katalin Varga
2012 Berberian Sound Studio
2014 The Duke of Burgundy
2017 Cobblers’ Lot (μμ)
2018 In Fabric
2019 GUO4 (μμ)
2020 Cold Meridian (μμ)
2022 Blank Narcissus (Passion of the Swamp) (μμ)
2022 Flux Gourmet