Τη νύχτα οι γάτες γίνονται λεοπαρδάλεις

De noche los gatos son pardos

Ελληνική πρεμιέρα

Ένα κινηματογραφικό συνεργείο βρίσκεται εν μέσω γυρισμάτων μιας ταινίας εποχής, όταν ο Βάλεντιν, ο σκηνοθέτης, εξαφανίζεται ξαφνικά. Ενώ η τοπική αστυνομία ξεκινά τις έρευνες, το γύρισμα της ταινίας συνεχίζεται αλλά παίρνει παράξενες διαστάσεις. Ο Ρόμπιν, ο εικονολήπτης και εραστής του σκηνοθέτη, ακολουθεί μια υπόσχεση που έδωσε στον Βάλεντιν και φτάνει στο Μεξικό, στις όχθες του Ειρηνικού Ωκεανού. Μια ξέφρενη, παιχνιδιάρικη, αισθησιακή ταινία πέρα από τα κινηματογραφικά είδη μάς συστήνει το ταλέντο ενός αληθινού νέου οραματιστή.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Βάλεντιν Μερτς
Σενάριο: Valentin Merz
Διεύθυνση φωτογραφίας: Robin Mognetti
Μοντάζ: Andreea Vescan
Ήχος: Miguel Moraes Cabral, Adrien Kessler
Ηθοποιοί: Adrian Merz, Alain Labrune, Andoni de la Cruz, Bishop Black, Candida Sanchez, Céline Carridroit, Daniel Binggeli
Παραγωγή: Andrea Film
Παραγωγοί: Valentin Merz, Marie Lanne-Chesnot
Κοστούμια: Dogartzi Magunagoicoechea
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελβετία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: The Open Reel
Βραβεία/Διακρίσεις: Καλύτερη πρώτη ταινία, ειδική μνεία – Locarno IFF 2022

Βάλεντιν Μερτς

Γεννήθηκε το 1985 στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Το 2007 μετακόμισε στην Πόλη του Μεξικού, όπου εργάστηκε ως τυπογράφος. Από το 2009 έως το 2014 εργάστηκε στο Βερολίνο στον κινηματογράφο και στο θέατρο, προτού σπουδάσει κινηματογράφο στο HEAD – Genève (Haute école d'art et de design) στη Γενεύη. Οι μικρού μήκους ταινίες του έχουν προβληθεί σε διεθνή φεστιβάλ. Το 2018 ίδρυσε την εταιρεία παραγωγής Andrea Film. Η μεγάλου μήκους ταινία του έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λοκάρνο.

Φιλμογραφία

2020 Brothers: A Family Film (μμ ντοκ)
2020 Dreaming Like Louis (μμ)
2022 De noche los gatos son pardos