Οι αδελφές Κίσπε

Las niñas Quispe

Ο Σεμπαστιάν Σεπούλβεδα μάς ταξιδεύει σε μια από τις πιο δυσπρόσιτες περιοχές του πλανήτη – στο άνυδρο οροπέδιο της Ατακάμα στη Χιλή. Απομονωμένες από τον υπόλοιπο κόσμο, οι αδερφές Χούστα, Λουσία και Λουσιάνα είναι αφοσιωμένες στο κοπάδι τους. Την ίδια στιγμή, όμως, βασανίζονται από τη μοναξιά που βιώνουν, αναγκασμένες να καταπιέζουν τα συναισθήματα και τη θηλυκότητά τους προκειμένου να επιβιώσουν. Η είδηση ότι ο δικτάτορας Πινοτσέτ έχει διατάξει την απαγόρευση της βοσκής στην περιοχή γίνεται το σημείο καμπής στον σιωπηλό αγώνα που δίνουν για να διατηρήσουν τον δικό τους τρόπο ζωής. Οι τρεις αδερφές καταρρέουν μπροστά στο φάσμα της απειλής, ενώ όλες οι επιλογές μοιάζουν εξίσου ζοφερές. Η απεραντοσύνη του τοπίου και η συναισθηματική αποστασιοποίηση των διαλόγων εντείνουν το χειροπιαστό ύφος ενός εντυπωσιακού κινηματογραφικού ντεμπούτου που αντλεί έμπνευση από αληθινά γεγονότα.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Σεμπαστιάν Σεπούλβεδα
Σενάριο: Sebastián Sepúlveda, βασισμένο στο θεατρικό Las Brutas του Juan Radrigán
Διεύθυνση φωτογραφίας: Inti Briones
Μοντάζ: Santiago Otheguy, Sebastián Sepúlveda
Ηθοποιοί: Digna Quispe, Catalina Saavedra, Francisca Gavilán
Παραγωγή: Fabula
Παραγωγοί: Juan de Dios Larraín, Pablo Larraín
Συμπαραγωγή: Dolce Vita Films, Cinema Uno
Συμπαραγωγοί: Marc Irmer, Diego Urgoiti-Moinot, Fernando Sokolowicz
Κοστούμια: Muriel Parra
Σχεδιασμός παραγωγής: Cristián Mayorga
Executive producer: Juan Ignacio Correa, Mariane Hartard, Rocío Jadue, Andrea Carrasco Stuven, Clara Szwarc
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Χιλή, Γαλλία, Αργεντινή
Έτος Παραγωγής: 2013
Διάρκεια: 80΄
Επικοινωνία: Fabula
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Fedeora για την Καλύτερη Φωτογραφία (Διεθνής Εβδομάδα Κριτικής) – Venice IFF 2013, Καλύτερη Λατινοαμερικανική Ταινία (Ειδική Μνεία) – Mar del Plata IFF 2013, Καλύτερη Φωτογραφία – Lima Latin American FF 2014

Σεμπαστιάν Σεπούλβεδα

Έχοντας περάσει 18 χρόνια ζώντας μεταξύ Ευρώπης και Νότιας Αμερικής, ο Σεμπαστιάν Σεπούλδεβα επέστρεψε στη Χιλή το 1990 για να σπουδάσει ιστορία. Αργότερα σπούδασε μοντάζ στο Σαν Αντόνιο δε λος Μπάνιος στην Κούβα και σενάριο στη La Femis του Παρισιού. Παράλληλα με τη δουλειά του ως σεναριογράφου και μοντέρ, το 2008 σκηνοθέτησε το ντοκιμαντέρ El Arenal. Οι αδελφές Κίσπε είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Φιλμογραφία

2008 El Arenal (ντοκ)
2013 The Quispe Girls