Η υγρασία

Rutubet

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Ισάκ, ένας δάσκαλος που είναι υποχρεωμένος να υπηρετήσει σε σχολείο στην Ανατολία, προσπαθεί να λύσει το ζήτημα της επιμέλειας των παιδιών του με την πρώην σύζυγό του. Ταυτόχρονα συναντά δυσκολίες με τον Γιουσούφ, τον πιο ατίθασο μαθητή της τάξης του, ο οποίος αμφισβητεί την αυθεντία του και τον αναγκάζει να παραβεί τις αρχές του. Καθώς σταδιακά παίρνει τις αποστάσεις του, ο Ισάκ αποφασίζει να επιστρέψει στα ιδανικά του, αλλά σύντομα συνειδητοποιεί ότι τίποτα δεν θα είναι ξανά το ίδιο. Ένα λατομείο αναστατώνει την κοινότητα και, μέσα σε όλη αυτή την ταλαιπωρία, ξετυλίγεται η υπόθεση ενός κοριτσιού που αγνοείται. Μια ιστορία που μας κάνει να ξανασκεφτούμε τον τρόπο με τον οποίο πολεμάμε το κακό.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF63.

Σκηνοθεσία: Τουράν Χάστε
Σενάριο: Muhammed Furkan Dașbilek
Διεύθυνση φωτογραφίας: Mustafa Yeșilova
Μοντάζ: Taylan Tuncer, Turan Haste
Ήχος: Meriç Erseçgen
Μουσική: Mehmet Ağbaba
Ηθοποιοί: Mücahit Koçak, Okan Selvi, Muhammed Mayda, Elif Eylül Yeșilyurt, Baran Salman, Türkyilmaz Sarikaya, Yașar Akman, Mukaddes Kurmuș, Takup Güvenilir
Παραγωγή: Cinemans
Παραγωγοί: Muhammed Furkan Dașbilek
Συμπαραγωγή: Remo Films, TRT Sinema
Συμπαραγωγοί: Engin Cebiroğlu, Ramazan Kılıç
Κοστούμια: Fatma Çeker
Σχεδιασμός παραγωγής: Zafer Malkoç
Μακιγιάζ: Hülya Tüzün
Φορμάτ: Digital File
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Τουρκία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 21΄
Επικοινωνία: Cinemans

Τουράν Χάστε

Ο Τουράν Χάστε γεννήθηκε στην Τουρκία το 1989. Σπούδασε κινηματογράφο και αποφοίτησε το 2010. Αφού εργάστηκε για λίγο στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση, γύρισε την πρώτη του μικρού μήκους ταινία, με τίτλο Harvest Time, η οποία προβλήθηκε σε εθνικά και διεθνή φεστιβάλ και κέρδισε πολλά βραβεία το 2016. Είναι παραγωγός δύο διεθνώς αναγνωρισμένων ταινιών μικρού μήκους: των Nafthalene και At a Riverside. Το At a Riverside έκανε την παγκόσμια πρεμιέρα του στο 37ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους του Μπουσάν το 2020. Το 2022 σκηνοθέτησε τη μικρού μήκους ταινία The Moisture, γυρισμένη σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και το TRT.

Φιλμογραφία

2016 Harvest Time (μμ)
2022 The Moisture (μμ)