Εστία εστίαση

Last Lost

Μια υπνωτιστική παραβολή για την ενηλικίωση σ’ έναν ολοένα και πιο ρευστό κόσμο με ευμετάβλητες συνθήκες «βρίσκεται» κρυμμένη στα κομμάτια ενός φιλμ για την εγχώρια αγορά, όπου παρουσιάζονται οι ακραίες περιπέτειες ενός χιμπατζή στο Κόνι Άιλαντ. Τα θραύσματα αυτά που μοιάζει να έχει μαγνητίσει η τρικέζα, αφηγούνται μια νέα ιστορία, με δάνεια από το κινηματογραφικό λεξιλόγιο του ανάλαφρου πρωτοτύπου φιλμ και μέσα από την ανάδειξη των λεπτομερειών που διαφαίνονται σε δεύτερο πλάνο. Η εικόνα επιβραδύνει τη φευγαλέα δράση και μεταβάλλει την ψυχολογία του κάδρου. Μια ταινία στο πνεύμα του βωβού, η οποία επιχειρεί να μιλήσει δίχως λέξεις, με τον τρόπο των ονείρων. (Ιβ Χέλερ)

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Ιβ Χέλερ
Κοστούμια: Eve Heller
Φορμάτ: Ψηφιακό αρχείο
Χρώμα: A/M
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1996
Διάρκεια: 13'
Επικοινωνία: sixpackfilm

Ιδέα και υλοποίηση: Ιβ Χέλερ

Ιβ Χέλερ

Γεννημένη στο Άμερστ της Μασαχουσέτης, η Ιβ Χέλερ ξεκίνησε να σπουδάζει κινηματογράφο σε ηλικία δεκαεπτά ετών, στο τμήμα Media Studies της σχολής S.U.N.Y στο Μπάφαλο και στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο Hunter με πτυχίο Γερμανικής Λογοτεχνίας και Διεπιστημονικών Σπουδών (1987) και από το Bard College με μεταπτυχιακό (MFA) στον Κινηματογράφο (1993). Η πολυβραβευμένη της δουλειά έχει προβληθεί τόσο στην Αμερική όσο και διεθνώς, σε χώρους όπως το Μουσείο Αμερικανικής Τέχνης Whitney, το Collective for Living Cinema, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νέας Υόρκης, το Λούβρο, τη Viennale και το Αυστριακό Μουσείο Κινηματογράφου στη Βιέννη. Η Χέλερ παραδίδει εργαστήρια ανά την υφήλιο με θέμα τον αναλογικό κινηματογράφο, ενώ επίσης εργάζεται ως μεταφράστρια γερμανικών/αγγλικών, με ειδίκευση σε κείμενα σχετικά με το σινεμά. Ζει και εργάζεται στη Βιέννη και στο Χάιντ Παρκ της Νέας Υόρκης.

Φιλμογραφία

1978–2010 One (μμ)
1981–2010 Self-Examination Remote Control (μμ)
1982–2010 Juice (μμ)
1996 Last Lost (μμ)
1997 Astor Place (μμ)
2001 Her Glacial Speed (μμ)
2004 Behind This Soft Eclipse (μμ)
2005 Ruby Skin (μμ)
2013 Creme 21 (μμ)
2021 Singing in Oblivion (μμ)