Νανούρισμα

Cinco Lobitos

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Σε αυτό το τρυφερό και απροσδόκητο πορτρέτο μιας νέας γυναίκας που γνωρίζει από την αρχή τον εαυτό της και το περιβάλλον της μέσα από τη μητρότητα,  ερχόμαστε ενώπιον μιας θαρραλέας συνειδητοποίησης: Παρά την κοινωνική πίεση, την υπαρξιακή αγωνία και τη γενικευμένη διαχείριση μιας ατομικής επιλογής στη σφαίρα της δημόσιας συζήτησης, οι γυναίκες δεν ξέρουν ενστικτωδώς και απαραιτήτως τι να κάνουν σε αυτό το νέο κεφάλαιο της ζωής τους. Η Αμάια, για παράδειγμα, μόλις έγινε μητέρα και συνειδητοποιεί ότι δεν ξέρει πώς να το κάνει αυτό. Όταν ο σύντροφός της αναχωρεί για επαγγελματικό ταξίδι μερικών εβδομάδων, αποφασίζει να πάει στο σπίτι των γονιών της, σε ένα υπέροχο παραθαλάσσιο χωριό στη Χώρα των Βάσκων, και έτσι να μοιραστεί την ευθύνη της φροντίδας του μωρού της. Αυτό που δεν γνωρίζει είναι ότι, παρόλο που είναι πλέον μητέρα, παραμένει κόρη... Μια ταινία σύνθετη παρά την καθαρότητα του ύφους της μάς χαρίζει απλόχερα νέα εργαλεία για την αναπαράσταση της πιο αδιαπραγμάτευτης αγάπης.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Αλαούντα Ρουίθ ντε Αθούα
Σενάριο: Alauda Ruiz de Azúa
Διεύθυνση φωτογραφίας: Jon D. Domínguez
Μοντάζ: Andrés Gil
Ήχος: Eva de la Fuente López, Asier González
Μουσική: Aránzazu Calleja
Ηθοποιοί: Laia Costa, Susi Sánchez, Ramón Barea, Mikel Bustamante
Παραγωγή: Encanta Films, Sayaka Producciones, Buenapinta Media
Παραγωγοί: Manu Calvo, Marisa Fernández Armenteros, Nahikari Ipiña
Κοστούμια: Ana Martínez Fesser
Σχεδιασμός παραγωγής: María José Díez Álvarez
Executive producer: Manu Calvo, Marisa Fernández Armenteros, Sandra Hermida, Nahikari Ipiña
Μακιγιάζ: Ainhoa Eskisabel
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 104΄
Επικοινωνία: Latido Films
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο ASECAN για την Καλύτερη Πρώτη Ταινία, Βραβείο Feroz Puerta Oscura για την Καλύτερη Ταινία, Χρυσό Biznaga για την Καλύτερη Ισπανική Ταινία, Βραβείο Signis για την Καλύτερη Ταινία, Αργυρό Biznaga Γυναικείας Ερμηνείας (Laia Costa, Susi Sánchez), Αργυρό Biznaga για το Καλύτερο Σενάριο, Βραβείο Νεανικής Επιτροπής για την Καλύτερη Ταινία – Málaga Spanish Film Festival 2022

Αλαούντα Ρουίθ ντε Αθούα

Η Αλαούντα Ρουίθ ντε Αθούα (Barakaldo, 1978) σπούδασε Οπτικοακουστική Επικοινωνία και Αγγλικά στη Χώρα των Βάσκων. Μετά την αποφοίτησή της, μετακόμισε στη Μαδρίτη, όπου αποφοίτησε από το ECAM το 2005, με ειδίκευση στη σκηνοθεσία κινηματογράφου. η ταινία αποφοίτησής της, με τίτλο, Clases particulares (2005) αποτέλεσε το μικρού μήκους ντεμπούτο της και απέσπασε πάνω από 30 βραβεία διεθνώς. Στην πορεία εργάστηκε ως βοηθός σκηνοθέτη και ως υπεύθυνη για τα ρακόρ, ώσπου μεταπήδησε στη σκηνοθεσία διαφημιστικών το 2007. Μέχρι σήμερα έχει συνδυάσει την καριέρα της στη διαφήμιση με πιο προσωπικές ταινίες μικρού μήκους, οι οποίες έχουν προβληθεί σε περισσότερα από 400 εθνικά και διεθνή φεστιβάλ και έχουν διακριθεί με περισσότερα από 100 βραβεία.

Φιλμογραφία

2005 Private Lessons (μμ)
2007 The Main Thing (μμ)
2011 They Say (μμ)
2014 Nena (μμ)
2021 Up to My Neck (μμ)
2022 Lullaby