Peter von Kant

Ελληνική πρεμιέρα

Ο επιτυχημένος, διάσημος σκηνοθέτης Πέτερ Φον Καντ ζει με τον βοηθό του, τον Καρλ, τον oποίο κακομεταχειρίζεται και ταπεινώνει με ιδιαίτερη ευχαρίστηση. Μέσω της σπουδαίας ηθοποιού Σιντονί γνωρίζει και ερωτεύεται τον Αμίρ, έναν όμορφο, φτωχό νεαρό. Προκειμένου να τον βοηθήσει, ο σκηνοθέτης του προσφέρει φιλοξενία στο διαμέρισμά του, αλλά και την ευκαιρία να μπει στον κόσμο του κινηματογράφου… Ο Φρανσουά Οζόν (που ποτέ δεν έκρυψε την αγάπη του για τον Ράινερ Βέρνερ Φασμπίντερ) πραγματοποιεί με το τελευταίο του φιλμ έναν ατόφιο φόρο τιμής σε μια μνημειώδη ταινία του μεγάλου Γερμανού δημιουργού – που δεν είναι άλλη από Τα πικρά δάκρυα της Πέτρα Φον Καντ. Το τρομερό παιδί του γαλλικού σινεμά συνθέτει εδώ –με αχαλίνωτη, αυτο-αναφορική σινεφιλική διάθεση– μια οιστρηλατημένη ωδή στα καταστροφικά πάθη, στην εξουσιαστική διάσταση του έρωτα και στην επιθυμία κατοχής που ποθητού Άλλου, προσθέτοντας ακόμη ένα κομψοτέχνημα στη φίνα φιλμογραφία του.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Φρανσουά Οζόν
Σενάριο: François Ozon
Διεύθυνση φωτογραφίας: Manu Dacosse
Μοντάζ: Laure Gardette
Ήχος: Brigitte Taillander, Julien Roig, Jean-Paul Hurier
Μουσική: Clément Ducol
Ηθοποιοί: Denis Ménochet, Isabelle Adjani, Khalil Gharbia, Hanna Schygulla, Stéfan Crépon
Παραγωγή: FOZ
Παραγωγοί: François Ozon
Συμπαραγωγή: France 2 Cinema, Playtime, Playtime
Συμπαραγωγοί: Valérie Boyer, Sébastien Beffa, Nicolas Brigaud-Robert, François Yon, Geneviève Lemal
Κοστούμια: Pascaline Chavanne
Σχεδιασμός παραγωγής: Katia Wyszkop
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 85΄
Ελληνική διανομή: Film Trade
Επικοινωνία: Playtime
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο FilmOut Festival Για την Καλύτερη Διεθνή Ταινία & τον Καλύτερο Β΄Ανδρικό Ρόλο (Khalil Ben Gharbia) – FilmOut San Diego LGBTQ Film Festival

Φρανσουά Οζόν

Ένας από τους πιο σημαντικούς δημιουργούς της Γαλλίας, με μια εκλεκτική φιλμογραφία που διακρίνεται από αισθητική αρτιότητα, υποδόριο, σατιρικό χιούμορ και μια ελεύθερη ματιά στην ανθρώπινη σεξουαλικότητα.

Φιλμογραφία

1994 Truth or Dare (mm)
1995 Jospin s'éclaire (doc)
1998 Sitcom
1999 Criminal Lovers
2000 Under the Sand
2002 8 Women
2003 Swimming Pool
2004 Five Times Two
2007 Angel
2009 Ricky
2012 In the House
2016 Frantz
2021 Everything Went Fine
2022 Peter Von Kant