Νυχτερινές συνομιλίες

63ο ΔΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Στιβ Μπουσέμι επιστρέφει στη σκηνοθεσία με ένα «τηλεφωνικό» δράμα, στο οποίο η Μπεθ, μια εθελόντρια σε γραμμή βοήθειας, περνά ατελείωτες νύχτες ακούγοντας τις σκέψεις και τα συναισθήματα των μοναχικών, των πληγωμένων, των απελπισμένων και των ανήσυχων. Μια ιδέα που υλοποιήθηκε στην πιο κρίσιμη περίοδο της πανδημίας, η ταινία διαπραγματεύεται τη μοναξιά και την κοινωνική διάσπαση που επέφερε ο ιός, ενώ η καθηλωτική ερμηνεία της Τέσα Τόμσον αναδεικνύει την «άλλη πλευρά» μιας γραμμής έκτακτης ανάγκης, την καθημερινή –και νυχτερινή– ρουτίνα, αλλά και την προσωπική αγωνία ενός κοινωνικού λειτουργού.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Στιβ Μπουσέμι
Σενάριο: Alessandro Camon
Διεύθυνση φωτογραφίας: Anka Malatynska
Μοντάζ: Kate Williams
Ήχος: Kirbie Seis
Μουσική: Aska
Ηθοποιοί: Logan Marshall-Green, Derek Cecil, Margaret Cho, Blu Del Barrio, Ricky Velez, Alia Shawkat, Jamie Hector, Casey Wilson, Bobby Soto, Rebecca Hall
Παραγωγή: Olive Productions
Παραγωγοί: Wren Arthur, Steve Buscemi, Oren Moverman, Lauren Hantz, William Stertz, Sean O’Grady, Tessa Thompson
Συμπαραγωγοί: Billy Mulligan, Kat Barnette, Joyce Pierpoline
Κοστούμια: Bic Owen
Σχεδιασμός παραγωγής: Mboni Maumba
Executive producer: John Hantz, Julia Lebedev, Eddie Vaisman, Suzanne Warren
Μακιγιάζ: Kristina Frisch
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 96΄
Επικοινωνία: Bankside Films

Στιβ Μπουσέμι

O Στιβ Μπουσέμι είναι ηθοποιός, συγγραφέας, σκηνοθέτης και παραγωγός. Το The Listener είναι η πέμπτη του σκηνοθετική δουλειά, μετά τις ταινίες του Trees Lounge, Animal Factory, Interview και Lonesome Jim. Ως ηθοποιός, είναι γνωστός για τις ερμηνείες του στις ταινίες Reservoir Dogs, Fargo, The Big Lebowski και Death to Stalin. Πρωταγωνίστησε στη σειρά της HBO Boardwalk Empire, η οποία του χάρισε μια Χρυσή Σφαίρα, δύο βραβεία Screen Actors Guild Awards, και δύο υποψηφιότητες για Emmy. Έχει εμφανιστεί σε τηλεοπτικές σειρές όπως το The Sopranos, το οποίο του χάρισε μία υποψηφιότητα για Emmy και μία υποψηφιότητα για βραβείο DGA, το 30 Rock, Nurse Jackie, Portlandia, Unbreakable Kimmy Schmidt και Love. Επί του παρόντος, συμπρωταγωνιστεί με τον Ντάνιελ Ράντκλιφ στη σειρά ανθολογίας Miracle Workers.

Φιλμογραφία

1996 Trees Lounge
2000 Animal Factory 
2005 Lonesome Jim
2007 Interview
2022 The Listener