Το Βουρνταλάκ

Le Vourdalak

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
To σινεμά είδους προσφέρεται για γόνιμο πειραματισμό και Το Βουρνταλάκ τον προσφέρει άφθονο μαζί με σκοτεινές, βαθιές ανατριχιλες και μια υπέροχη γοτθική αύρα. Ενας πατέρας επιστρέφει νεκρός αλλά μαζί ζωντανός (είναι πλέον ένας βουρνταλάκ) από τον πόλεμο πίσω στα παιδιά του την ίδια στιγμή που ένας απεσταλμένος του βασιλιά της Γαλλίας, φτάνει στο χαμένο στο σκιερό δάσος σπίτι τους. Βαθιά ατμοσφαιρικό, ανεξάντλητα ανησυχητικό, το Βουρνταλάκ ειναι μια αληθινά μοναδική ταινία τρόμου που βυθίζεται στις απαρχές του σινεμά για να γεννήσει κάτι δραστικά καινούριο. Γυρισμένο σε 16μμ με τον πατέρα βουρνταλάκ να είναι μια απειλητική, δυσοίωνη μαριονέτα και την Αριάν Λαμπέντ να ενσαρκώνει μια απόκοσμα όμορφη και μυστηριώδη κόρη, το φιλμ είναι τόσο παράδοξο όσο και μαγνητικό. Ενα ντεμπούτο που αποκαλύπτει το σπουδαίο ταλέντο ενός δημιουργού (με προϋπηρεσία στις τέχνες και την σκηνογραφία), να δημιουργεί με τα πιο απλά μα απρόσμενα υλικά, έναν γεμάτο σκιές, πτυχώσεις και βάθος κόσμο.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Έντριεν Μπο
Σενάριο: Adrien Beau, Hadrien Bouvier
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Chizallet
Μοντάζ: Alan Jobart
Ήχος: Charlotte Comte, Laura Chelfi, Simon Apostolou
Μουσική: Martin Le Nouvel, Maïa Xifaras
Ηθοποιοί: Kacey Mottet Klein, Ariane Labed, Grégoire Colin, Vassili Schneider, Claire Duburcq, Gabriel Pavie, Erwan Ribard
Παραγωγή: Les Films du Bal, Master Movies
Παραγωγοί: Adrien Beau, Judith Lou Lévy, Eve Robin, Lola Pacchioni, Marco Pacchioni
Κοστούμια: Anne Blanchard
Μακιγιάζ: Julie Lahrer
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 90'
Επικοινωνία: Wtfilms
Βραβεία/Διακρίσεις: Μεγάλο Βραβείο της Εβδομάδας Κριτικής / Ειδική Μνεία της Επιτροπής – Venice FF 2023

Έντριεν Μπο

Γεννημένος στο Παρίσι το 1981, ο Αντριάν Μπο σπούδασε Παραστατικές Τέχνες στο Πανεπιστήμιο Paris 8. Από το 2005 εργάστηκε ως σχεδιαστής για τον Τζον Γκαλιάνο και τον Κριστιάν Ντιόρ. Μετά από τη θητεία του στη σκηνοθεσία θεάτρου (Andromaque) το 2008 σκηνοθέτησε δύο μικρού μήκους ταινίες τρόμου, το La Petite sirène (2009) και το Les Condiments irréguliers (2011). Ως εικαστικός, συνεργάζεται συχνά με την agnès b., η οποία εκθέτει τακτικά τη δουλειά του. Το Βουρνταλάκ είναι η πρώτη του μεγάλου μήκους ταινία.

Φιλμογραφία

2011 Les Condiments irréguliers (μμ)
2011 La Petite sirène (μμ)
2023 The Vourdalak