Η αμετάβλητη εικόνα

La Imatge Permanent

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Σε μια ξεχασμένη γωνιά της υπαίθρου στον ισπανικό νότο, η έφηβη Αντόνια εγκαταλείπει το μωρό της μέσα στη νύχτα. Πενήντα χρόνια αργότερα, σε μια πόλη αρκετά βορειότερα, η τυχαία συνάντησή της με την Κάρμεν, μια εσωστρεφή casting director που ψάχνει άτομα για την επόμενη δουλειά της, θα ξυπνήσει συναισθήματα και μνήμες μιας ζωής που εντυπώθηκε πάνω σε μια άλλη, σαν σε διπλοτυπία. Θέτοντας στο επίκεντρο τον δεσμό που αναπτύσσεται μεταξύ δύο γυναικών πέρα από το φάσμα της μητρότητας, με ξεκάθαρες επιρροές από το Παρίσι, Τέξας του Βιμ Βέντερς και με συν-σεναριογράφο τον Κάρλος Βερμούτ του πολυβραβευμένου Magical Girl, η πρωτοεμφανιζόμενη σκηνοθέτρια Λάουρα Φερές εξετάζει με ανθρωπιά και λεπτές δόσεις προβοκατόρικου χιούμορ τη μεγάλη εικόνα μιας Ισπανίας που παραμένει κατά βάση αμετάβλητη, παρά τις εκσυγχρονιστικές μεταβάσεις, παρεμβάσεις και παραβάσεις που συντελέστηκαν εκεί τις τελευταίες δεκαετίες.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Λάουρα Φερές
Σενάριο: Laura Ferrés
Διεύθυνση φωτογραφίας: Agnès Piqué Corbera
Μοντάζ: Aina Calleja
Ήχος: Alejandro Castillo
Μουσική: Fernando Moresi Haberman, Sergio Bertran
Ηθοποιοί: Dolores Martínez, Rosario Ortega, Mila Collado, María Luengo, Saraida Llamas, Claudia Fimia
Παραγωγή: Fasten Films, Institut Català de les Empreses Culturals (ICEC), Instituto de la Cinematografía y de las Artes Audiovisuales (ICAA)
Παραγωγοί: Adrià Monés, Gabrielle Dumon
Κοστούμια: Aitziber Sanz
Σχεδιασμός παραγωγής: Marta Collell
Executive producer: Ariadna Rodriguez, Nadine Rotschild
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ισπανία, Γαλλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 94'
Επικοινωνία: Be for Films

Λάουρα Φερές

Η Λάουρα Φερές (1989) είναι συγγραφέας και σκηνοθέτρια. Η πρώτη της ταινία μικρού μήκους, με τίτλο Los Desheredados, σκιαγραφεί το πορτρέτο του πατέρα της ο οποίος αντιμετωπίζει το ενδεχόμενο της χρεοκοπίας στην οικογενειακή επιχείρηση λεωφορείων. Έκανε πρεμιέρα στην Εβδομάδα Κριτικής του Φεστιβάλ των Καννών, όπου απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους. Έκτοτε προβλήθηκε σε 80 κινηματογραφικά φεστιβάλ. Ήταν υποψήφια στα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου και τιμήθηκε με το βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους στα Βραβεία Γκόγια της Ισπανικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, μεταξύ άλλων διακρίσεων. Μάλιστα, η συγκεκριμένη ταινία κυκλοφόρησε στις ισπανικές αίθουσες μόνη της και όχι σε συνδυασμό με κάποια μεγάλου μήκους ή στο πλαίσιο προγράμματος προβολής ταινιών μικρού μήκους, γεγονός πρωτοφανές για τα δεδομένα της κινηματογραφικής διανομής στην Ισπανία. Η αμετάβλητη εικόνα είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία της σκηνοθέτριας.

Φιλμογραφία

2014 In The Doghouse (μμ)
2017 The Disinherited (μμ)
2023 The Permanent Picture