Οι πραγματικές ήπειροι είναι οι ωκεανοί

Los oceanos son los verdaderos continentes

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα
Σε μια Κούβα εγκλωβισμένη στο παράδοξο πάντρεμα της ομορφιάς με τον μαρασμό, τρεις γενιές-σύμβολα του χθες, του σήμερα και του αύριο, σημαδεύονται ανεξίτηλα από το όνειρο της μετανάστευσης και το κόστος της εξορίας. Μια ηλικιωμένη διαβάζει επιστολές του νεκρού συζύγου της από τον καιρό που εκείνος πολεμούσε το ’80 στην Ανγκόλα. Ένα ερωτευμένο ζευγάρι διαπραγματεύεται τον επικείμενο αποχωρισμό όταν η κοπέλα αποκτά βίζα εργασίας για την Ευρώπη. Δύο εννιάχρονοι αχώριστοι φίλοι ονειρεύονται να παίξουν παρέα για τους Yankees της Νέας Υόρκης. Με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Είμαι η Κούβα, την ποιητική δύναμη ενός πανέμορφου ασπρόμαυρου κάδρου και ερασιτέχνες ηθοποιούς που δεν έχουν ξαναπαίξει σε ταινία, ο πρωτοεμφανιζόμενος Ιταλός Τομάζο Σανταμπρότζιο αποφεύγει επιδέξια την παγίδα του εξωτισμού, παραδίδοντας ένα ανθρωποκεντρικό πορτρέτο της σημερινής Κούβας, το οποίο μοιάζει διαχρονικό και άχρονο μαζί.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Τομάζο Σανταμπρότζιο
Σενάριο: Tommaso Santambrogio
Διεύθυνση φωτογραφίας: Lorenzo Casadio Vannucci
Μοντάζ: Matteo Faccenda
Ήχος: Tommaso Barbaro
Ηθοποιοί: Alexander Diego, Edith Ybarra Clara, Frank Ernesto Lam, Alain Alain Alfonso González, Milagros Llanes Martínez
Παραγωγή: Rosamont, Rai Cinema
Παραγωγοί: Marica Stocchi, Gianluca Arcopinto
Συμπαραγωγή: Cacha Films
Συμπαραγωγοί: Claudia Calviño
Κοστούμια: Anisleidys Boza
Σχεδιασμός παραγωγής: Alexis Álvarez Armas
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: A/M
Χώρα Παραγωγής: Κούβα, Ιταλία
Έτος Παραγωγής: 2023
Διάρκεια: 119'
Επικοινωνία: Fandango

Τομάζο Σανταμπρότζιο

Ο Τομάσο Σανταμπρότζιο είναι ένας νεαρός Ιταλός σκηνοθέτης, ο οποίος έχει ζήσει μεταξύ Μιλάνου, Παρισιού, Ρώμης, Φλωρεντίας και Αβάνας και έχει συνεργαστεί με πολλούς διεθνούς φήμης σκηνοθέτες, όπως ο Βέρνερ Χέρτσογκ και οΛαβ Ντίας. Οι πρώτες του ταινίες μικρού μήκους (Escena Final και Los océanos son los verdaderos continentes) προβλήθηκαν το 2019 στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας και στη συνέχεια, συμμετείχαν σε πολλά φεστιβάλ παγκοσμίως. Το L'Ultimo Spegne la Luce (2021), η τελευταία του ταινία μικρού μήκους, προβλήθηκε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της Εβδομάδας Κριτικής του 36ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας κι έπειτα η ταινία βρέθηκε στη βραχεία λίστα με τις υποψηφιότητες για τα βραβεία Νταβίντ ντι Ντονατέλο 2022. Το Taxibol (2023), το νέο του ντοκιμαντέρ, έκανε πρόσφατα πρεμιέρα στο Visions du Réel. To Oceans Are the Real Continents είναι η πρώτη μεγάλου μήκους ταινία του, η οποία έκανε παγκόσμια πρεμιέρα στο διαγωνιστικό τμήμα του Venice Days του 80ού Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας.

Φιλμογραφία

2019 The Last Scene (μμ ντοκ)
2021 Closing Time (μμ)
2023 Taxibol
2023 Oceans are the Real Continents