Ινδία

India

64ο ΔΦKΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Τρεις γενιές Πορτογάλων ανδρών που ζουν βυθισμένοι σε όνειρα, δόξες του παρελθόντος και υπαρξιακές κρίσεις, διασταυρώνονται ξαφνικά με μια περιπλανώμενη γυναίκα, μια γνήσια flâneuse που στέλνει γράμματα που περιγράφουν λεπτομερώς τις ανέμελες βόλτες της. Μια ταινία που προβάλλει σθεναρή αντίσταση στην ιδέα του εξευγενισμού των σύγχρονων πόλεων, ενώ μας συστήνει μια πλειάδα απίστευτων, αλλόκοτων χαρακτήρων: Ο Τιάγου, ένας απελπισμένος ξεναγός που υποφέρει από ερωτική απογοήτευση, ξεναγεί την Κάρεν, μια χήρα που πλησιάζει την τρίτη ηλικία, σε μια Λισαβόνα γεμάτη παράξενους αυτοκτονικούς χαρακτήρες. Ο Τιάγου ζει με τον πατέρα του, τον Ραούλ, έναν πρώην ναυτικό που ταλανίζεται από παλιές ήττες, και με τον γιο του, τον Μανουέλ, έναν έφηβο που ζει στον κόσμο του και ονειρεύεται ότι προετοιμάζει ένα μοναχικό αλλά ερωτικό ταξίδι ανά την υφήλιο. Η Κάρεν κινείται σαν φάντασμα ανάμεσα σε αυτούς τους άντρες που ανήκουν σε διαφορετικές γενιές, και εξομολογείται ό,τι σκέφτεται στην αλληλογραφία της με τον μακαρίτη σύζυγό της. Ο Ραούλ ακολουθεί τον γιο του στις ονειροπολήσεις του και μαζί συνοδεύουν την Κάρεν σε φαντασιακούς κόσμους, όπου συναντούν έναν κατεστραμμένο ήρωα που εξαφανίστηκε πριν από πολλούς αιώνες σε κάποιο νησί του Νότιου Ατλαντικού.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.

Διαθέσιμη στο Agora Market TIFF64.

Σκηνοθεσία: Τέλμο Τσούρο
Σενάριο: Mariana Ricardo, Telmo Churro
Διεύθυνση φωτογραφίας: Mário Castanheira
Μοντάζ: Pedro Filipe Marques
Ήχος: Miguel Martins
Ηθοποιοί: Pedro Inês, Denise Fraga, José Manuel Mendes, João Carvalho, Lídia Franco, Maria João Pinho, Teresa Madruga, Maria Emília Correia
Παραγωγή: O Som e a Fúria
Παραγωγοί: Luís Urbano, Sandro Aguilar
Μακιγιάζ: Nuno Esteves
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Πορτογαλία
Έτος Παραγωγής: 2022
Διάρκεια: 123'
Επικοινωνία: Shellac

Τέλμο Τσούρο

Γεννήθηκε στη Λισαβόνα το 1977. Σπούδασε κινηματογράφο στην Ανώτερη Καλλιτεχνική Σχολή του Πόρτο και μοντάζ στην Ανώτερη Σχολή Θεάτρου και Κινηματογράφου. Ανέλαβε το σενάριο και το μοντάζ των ταινιών Our Beloved Month of August (2008) και Arabian Nights Trilogy (2014) του Μιγκέλ Γκόμες. Επίσης ανέλαβε το μοντάζ πορτογαλικών ντοκιμαντέρ όπως τα Rio Corgo (2015) των Σέρζιου ντα Κόστα και Μάγια Κόσα, Eldorado XXI (2016) της Σαλομέ Λαμάς και Βιβέιρο (2019) του Πέδρου Φελίπε Μαρκέσνου.

Φιλμογραφία

2023 India