ΦοιτηTVσματα: Οι φοιτητές κάνουν σινεμά

Τα «Φοιτητιβίσματα» είναι ένα πρόγραμμα μικρού μήκους ντοκιμαντέρ τα οποία έχουν δημιουργήσει φοιτητές των Τμημάτων Οπτικοακουστικών Σπουδών και Επικοινωνίας των ελληνικών ΑΕΙ στο πλαίσιο της πρακτικής άσκησης του προγράμματος «Διάπλαση» με αντικείμενο την παραγωγή πρωτότυπου τηλεοπτικού περιεχομένου με νεανική ματιά και αισθητική. Τα «Φοιτητιβίσματα» προβάλλονται κάθε Κυριακή στις 18:30 στη Βουλή-Τηλεόραση. Οι ταινίες δημιουργήθηκαν από 28 τελειόφοιτους, από έντεκα τμήματα οπτικοακουστικών σπουδών και επικοινωνίας επτά ελληνικών πανεπιστημίων. Φέτος επτά μικρού μήκους ντοκιμαντέρ από το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα παρουσιαστούν στην διαδικτυακή έκδοση του 22ου Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης με ανοιχτή πρόσβαση στο κοινό.

event foititivismata

Οι ταινίες του προγράμματος είναι οι εξής:

Θεσσαλονίκη
Τμήμα Κινηματογράφου (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Μια «Συμφωνία Πόλης» αφιερωμένη στη Θεσσαλονίκη.

Σκέιτ στην Πάτρα
Τμήμα Γραφιστικής (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)
Ο Γιάννης και ο Νικόλας μας ξεναγούν στην πατρινή σκηνή του skate και του finger skate, αποπνέοντας την αίσθηση της κίνησης, της ελευθερίας και, παράλληλα, του ομαδικού πνεύματος.

Ξενάγηση στο πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης
Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Ο Ραϊμόνδος Αλβανός ξεναγεί τους θεατές στο Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, καθώς και στον Γράμμο της Καστοριάς, επιχειρώντας να αναδείξει την ύψιστη σημασία της συμφιλίωσης για την οικοδόμηση ενός ειρηνικού κόσμου.

Ξυπόλητοι μαθητές (Το βασάκχι των Σιχ στην Αθήνα)
Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Τμήμα Γραφιστικής (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής)
Την ίδια στιγμή που οι Έλληνες γιορτάζουν το Μεγάλο Σάββατο, στους δρόμους του Ταύρου οι Ινδοί Σιχ γιορτάζουν το Βασάκχι, τη μεγαλύτερη γιορτή της θρησκείας τους, πραγματοποιώντας μεγάλη περιφορά των ιερών γραφών τους…

Dog Bless You
Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών)
Μια ταινία για τη yoga (που σημαίνει ένωση), μια αρχαία ινδουιστική φιλοσοφία, στην πρακτική της οποίας καταφεύγουν ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι για λόγους υγείας, ευεξίας και χαλάρωσης.

Συνυπάρχον πεδίο
Τμήμα Επικοινωνίας & ΜΜΕ (Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών), Τμήμα Θεατρικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου)
Ο Πάρης, η Φιλαρέτη και ο Χρίστος (ιδρυτής του Liminal) μας περιγράφουν τον τρόπο με τον οποίο βιώνουν την έννοια του συμπεριληπτικού πολιτισμού και της προσβασιμότητας στις τέχνες.

Φεστιβάλ Χορού Αναπηρίας
Τμήμα Μουσικών Σπουδών (Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης)
Η ιστορία ενός φεστιβάλ που πραγματοποιείται εδώ και πέντε χρόνια και δίνει την ευκαιρία σε χορευτικές ομάδες ΑΜΕΑ να παρουσιάσουν το έργο τους.