Η Αγορά του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης (8-16 Μαρτίου 2024), υποστηρίζεται από το πρόγραμμα Creative Europe MEDIA και προωθεί και υποστηρίζει την ταινία τεκμηρίωσης σε όλα τα στάδια της παραγωγής της, από την ανάπτυξη μέχρι την ολοκλήρωση και τη διανομή. Προσφέρει ευκαιρίες δικτύωσης, επαγγελματικής εξέλιξης, βραβεία σε υπηρεσίες και χρηματικά έπαθλα με σκοπό την ενίσχυση σχεδίων παραγωγής. Σε ένα φιλικό περιβάλλον, φυσικό ή/και ψηφιακό, επαγγελματίες του ντοκιμαντέρ συναντούν σκηνοθέτες και παραγωγούς για να συζητήσουν τις ταινίες τους και να τους συμβουλέψουν για τα επόμενα βήματά τους.

Οι δράσεις της Αγοράς Ντοκιμαντέρ περιλαμβάνουν:

  • THESSALONIKI PITCHING FORUM: για ντοκιμαντέρ στο στάδιο ανάπτυξης, εστιάζοντας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου.
  • AGORA DOCS IN PROGRESS: για ντοκιμαντέρ στο στάδιο του post-production, εστιάζοντας στην Νοτιοανατολική Ευρώπη και τις χώρες της Μεσογείου.
  • AGORA DOC MARKET: online βιντεοθήκη για ολοκληρωμένα ντοκιμαντέρ από όλο τον κόσμο.
  • AGORA LAB: για ελληνικά ντοκιμαντέρ στο στάδιο της ανάπτυξης και του post-production.
  • MEET THE FUTURE: παρουσίαση νέων ντοκιμαντεριστών/ριων από την Νοτιοανατολική Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου. Φέτος παρουσιάζονται ταλέντα από την Τσεχία.
  • AGORA TALKS: συζητήσεις για νέες επαγγελματικές πρακτικές και χρήσιμα εργαλεία.
  • DOC COUNSELING: προγραμματισμένες συναντήσεις/ραντεβού με επαγγελματίες του χώρου του ντοκιμαντέρ, με σκοπό την συζήτηση γύρω από θέματα της βιομηχανίας όπως, pitching, marketing, στρατηγική φεστιβάλ.
  • AGORA WORKSHOP: Ένα ολοκληρωμένο εργαστήρι για την χρηματοδότηση ντοκιμαντέρ.
  • TALKING HEADS: Mια δυναμική δράση που αναδιαμορφώνει την αρχική μορφή των masterclasses και προωθεί την συλλογική συζήτηση χωρίς αποκλεισμούς. 

 

Δελτίο Τύπου Αγοράς 26ου ΦΝΘ

Ημερομηνίες: 10 - 14 Μαρτίου
Παρουσίαση: 12 Μαρτίου
Meetings: 12, 13 Μαρτίου
Βραβεία: 13 Μαρτίου
Οnline Meetings: 15 Μαρτίου

Περισσότερα...

Ημερομηνίες: 10 - 14 Μαρτίου

Κλειστό εργαστήριο για ελληνικά πρότζεκτ ντοκιμαντέρ που βρίσκονται στο στάδιο της ανάπτυξης και παραγωγής.

Περισσότερα...

Ημερομηνίες: 10 - 14 Μαρτίου
Παρουσίαση: 12 Μαρτίου

Η Αγορά και το πρόγραμμα Meet the Future παρουσιάζουν νέα ταλέντα από τον χώρο του ντοκιμαντέρ με βάση την Τσεχία.

Περισσότερα...

Ημερομηνίες: 8 Μαρτίου - 30 Απριλίου

Το AGORA Doc Market φιλοξενεί περισσότερες από 400 ταινίες και περισσότερους από 350 αγοραστές και επαγγελματίες του διεθνούς κινηματογραφικού χώρου.

Περισσότερα...

Ημερομηνίες: 10 - 14 Μαρτίου

Κάθε χρόνο η Αγορά παρουσιάζει μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες συζητήσεις πάνω στα πιο επίκαιρα θέματα της κινηματογραφικής βιομηχανίας.

Περισσότερα...