O όρμος

The Cove

Το ντοκιμαντέρ του Ελληνοαμερικανού φωτογράφου και σκηνοθέτη Λουί Ψυχογιός σάρωσε τα βραβεία, όπου κι αν προβλήθηκε, με αποκορύφωμα την απονομή του Όσκαρ Καλύτερου Ντοκιμαντέρ, το 2010. Μια κραυγή αγωνίας για τις βαρβαρικές διαστάσεις που έχει λάβει το κυνήγι δελφινιού στην Ιαπωνία και πιο συγκεκριμένα στον όρμο του Ταϊτζί. Μια αγωνιώδης προειδοποίηση στο ανθρώπινο είδος, που καλείται –έστω και την ύστατη ώρα– να συνειδητοποιήσει πως, καταστρέφοντας τη χλωρίδα και την πανίδα του πλανήτη, υποθηκεύει ταυτόχρονα και το δικό του μέλλον.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Louie Psihoyos
Σενάριο: Mark Monroe
Διεύθυνση φωτογραφίας: Brooke Aitken
Μοντάζ: Geoffrey Richman
Μουσική: J. Ralph
Παραγωγή: An Oceanic Preservation Society
Παραγωγοί: Paula DuPré Pesmen, Fisher Steven
Συμπαραγωγοί: Olivia Ahnemann
Executive producer: Jim Clark
Φορμάτ: ProRes
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2009
Διάρκεια: 92΄
Επικοινωνία: Oceanic Preservation Society, info@opsociety.org
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Όσκαρ - Academy Awards 2010 Βραβείου Κοινού - IDFA 2009 Βραβείο DGA - Directors Guild of America 2010 Βραβείου Κοινού - Sundance Film Festival 2009

Tο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Θεσσαλονίκης απονέμει τον Χρυσό Αλέξανδρο στον επίσημο προσκεκλημένο της φετινής διοργάνωσης, ο οποίος επέλεξε δέκα επιδραστικά οικολογικά ντοκιμαντέρ για ένα πρόγραμμα Carte Blanche. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα προβληθεί το πρώτο μεγάλου μήκους ντοκιμαντέρ του Λούι Ψυχογιού, το οποίο απέσπασε το Όσκαρ Καλύτερου Μεγάλου Μήκους Ντοκιμαντέρ το 2009. Ο Ελληνοαμερικανός σκηνοθέτης και φωτογράφος θα παρευρεθεί στις πρώτες προβολές του πρόγραμματος της Carte Blanche για τις προλογίσει και να συζητήσει με το κοινό.

Λούι Ψυχογιός

Φιλμογραφία

2009 The Cove
2015 Racing Extinction
2018 The Game Changers
2021 Mission: Joy – Finding Happiness in Troubled Times (συν-σκηνοθεσία)