21 – Η Μάχη της Πλατείας / Behind the Sketches

21 – Η Μάχη της Πλατείας / Behind the Sketches

Τo ντοκιμαντέρ ακολουθεί τη διαδρομή της έρευνας και δημιουργίας, τον χρόνο και τον τρόπο στησίματος του μεγαλύτερου μέχρι σήμερα ελληνικού graphic novel. Έρευνα, αρχεία, storyboard, χαρτιά, μολύβια, μελάνια. Συζητήσεις του Soloup με την ερευνητική ομάδα του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου για τα «πώς» και τα «γιατί» της Ιστορίας.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Mελέτης Μοίρας
Σενάριο: Mελέτης Μοίρας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Κώστας Καπερνάρος
Μοντάζ: Mελέτης Μοίρας, Χρήστος Τόλης
Ήχος: Mελέτης Μοίρας
Μουσική: Νίκος Παπαϊωάννου, Πέτρος Κασιμάτης
Παραγωγοί: Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΕΛ.ΙΔ.Ε.Κ.)
Συμπαραγωγοί: Τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας & Επικοινωνίας (ΤΠΤΕ) του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Εθνικό Ιστορικό Μουσείο
Φορμάτ: ProRes
Χρώμα: Έγχρωμο & Α/Μ
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 35΄
Επικοινωνία: Mελέτης Μοίρας, meletis.miras@gmail.com

Mελέτης Μοίρας

Φιλμογραφία

1999 Ποτέ ξανά (μμ)
2018 Ποτέ ξανά² (μμ)
2019 Diamonds in the Night Sky
2020 Βαβέλ – Από τη σιωπή στην έκρηξη
2020 Silence (μμ)
2021 Close to the Core
2021 21 – Η Μάχη της Πλατείας / Behind the Sketches