Καθαρές πόλεις

Καθαρές πόλεις

Ελληνική πρεμιέρα
Η πολυταξιδεμένη παράσταση Καθαρή πόλη της Στέγης γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση γίνεται αφορμή για μια υβριδική ταινία. Τέσσερις διαφορετικοί σκηνοθέτες ακολουθούν την περιοδεία της παράστασης σε ισάριθμες πόλεις: Σκόπια, Σαράγεβο, Μονπελιέ, Κωνσταντινούπολη. Μετανάστριες καθαρίστριες, πρωταγωνίστριες της παράστασης και μη, αφηγούνται τη ζωή τους.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μαρίνα Δανέζη, Κώστας Μάνδυλας, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Χρήστος Σαρρής
Σενάριο: Μαρίνα Δανέζη, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Μελπωμένη Μαραγκίδου, Κώστας Μανδήλας
Διεύθυνση φωτογραφίας: Δημήτρης Ζιβόπουλος, Μαρίνα Δανέζη, Κώστας Μάνδυλας, Παναγιώτης Μανωλίτσης, Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου, Χρήστος Σαρρής
Μοντάζ: Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Άρτεμις Αναστασιάδου, Δημήτρης Ζιβόπουλος, Τρύφων Καρατζίνας
Ήχος: Δημήτρης Μιγιάκης, Αλέκος Σακελλαρίου, Περσεφόνη Μήλιου, Παναγιώτης Παπαγιαννόπουλος
Παραγωγή: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση
Παραγωγοί: Ελένη Χωρέμη
Φορμάτ: ProRes
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 61΄
Επικοινωνία: Στέγη Ιδρύματος Ωνάση (Ελένη Χωρέμη, e.choremi@onassis.org)

Μαρίνα Δανέζη

Φιλμογραφία

2008 Ο χρονοπειρατής (μμ μυθοπλασία)
2009 Η φάκα (μμ)
2011 Σωματείο ρακοσυλλεκτών
2014 Sam Roma – Είμαστε Τσιγγάνοι
2021 Καθαρές πόλεις (συν-σκηνοθεσία)

Κωνσταντίνος Χατζηνικολάου

Φιλμογραφία

2014 Άσπα (μμ)
2017 Βόυτσεκ (μμ)
2019 Henrieta & Ivan (μμ)
2021 Καθαρές πόλεις (συν-σκηνοθεσία)

Κώστας Μάνδυλας

Φιλμογραφία

2014 THE ATH Documentary
2017 Larry Gus: The Process
2019 Kareem Kalokoh: Beyond ATH
2020 MANOLO
2021 Καθαρές πόλεις (συν-σκηνοθεσία)

Χρήστος Σαρρής

Φιλμογραφία

2012 Πέραμα
2015 Strange Cities: Πώς φαντάζονται την Αθήνα οι κάτοικοι των ακριτικών περιοχών της Ελλάδας
2016 ShowStudio Machine A (μμ)
2014-2017 Vice Shorts
2021 Καθαρές πόλεις (συν-σκηνοθεσία)