Από το εγώ στο εμείς: Εμμανουήλ Μπενάκης, μια συναρπαστική ζωή

Από το εγώ στο εμείς : Εμμανουήλ Μπενάκης, μια συναρπαστική ζωή.

Ένα ταξίδι από την πολυ-πολιτισμική Αλεξάνδρεια του 19ου αιώνα στην Αθήνα του 20ού, το οποίο ακολουθεί την προσφορά και την οικονομική, κοινωνική και πολιτική ζωή του Εμμανουήλ Μπενάκη.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Νίκος Μεγγρέλης
Σενάριο: Εριφύλη Μαρωνίτη
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Μισουρίδης, Χρόνης Τσιχλάκης
Μοντάζ: Κωνσταντίνος Μπεσίρης
Ήχος: Μάριος Πολυζωγόπουλος
Μουσική: Μάνος Μαρκαντώνης
Παραγωγή: ΕΡΤ
Παραγωγοί: Νίκος Μεγγρέλης, Κωνσταντίνος Παπαβασιλείου, Ελευθέριος Φυλακτός
Executive producer: ON THE MOVE IKE
Αφήγηση: Νίκος Μεγγρέλης, Εριφύλη Μαρωνίτη
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα, Αίγυπτος
Έτος Παραγωγής: 2021
Διάρκεια: 50΄
Ελληνική διανομή: ΕΡΤ (Κωνσταντίνος Παπαβασίλειου, gdprogram@ert.gr)
Επικοινωνία: ΕΡΤ (Κωνσταντίνος Παπαβασίλειου, gdprogram@ert.gr)

Νίκος Μεγγρέλης

Φιλμογραφία

2011 Πεθαίνοντας για την Αλήθεια
2014 Ενα φάντασμα πλανάται πάνω από την Ευρώπη
2016 Ως εδώ
2019 Ειδομένη – Η επιστροφή
2020 Όπου υπάρχουν άνθρωποι
2021 Από το “εγώ στο εμείς”: Εμμανουήλ Μπενάκης, μια συναρπαστική ζωή