Robolove

Robolove

Μέχρι πρόσφατα η ρομποτική περισσότερο ανήκε στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, παρά αποτελούσε μια απτή πραγματικότητα. Τα δεδομένα, όμως, έχουν αλλάξει ραγδαία και τα ρομπότ διεισδύουν σταδιακά σε πολυάριθμα πεδία της ανθρώπινης δραστηριότητας, θολώνοντας τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στον άνθρωπο και στη μηχανή. Ένα διεισδυτικό ντοκιμαντέρ που επισκέπτεται τα πιο προηγμένα τεχνολογικά κέντρα της υφηλίου και συνομιλεί με ειδικούς του χώρου, χωρίς όμως να αρκείται σε μια απλή αποτίμηση της εξωπραγματικών αλμάτων της επιστήμης. Αντιθέτως, αναζητά απαντήσεις στα περίπλοκα και απαιτητικά ερωτήματα που ξεπροβάλλουν στους τομείς της ηθικής, της ταυτότητας και της ανάληψης ευθύνης, καθώς η κοινωνία βαδίζει σε αχαρτογράφητα νερά.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.

Διαθέσιμη στο Agora Market.

Σκηνοθεσία: Μαρία Αρλαμόφσκι
Σενάριο: Μαρία Αρλαμόφσκι
Διεύθυνση φωτογραφίας: Sebastian Arlamovsky
Μοντάζ: Emily Artmann, Alexander Gugitscher, Sebastian Arlamovsky, Maria Arlamovsky
Ήχος: Andreas Hamza, Hjalti Bager-Jonathansson, Thomas Cervenca, Sergey Martynyuk, Thomas Funk
Μουσική: Andreas Hamza, Boris Hauf
Παραγωγή: Nikolaus Geyrhalter Filmproduktion
Παραγωγοί: Michael Kitzberger, Wolfgang Widerhofer, Nikolaus Geyrhalter, Markus Glaser
Executive producer: Michael Kitzberger
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Εγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Αυστρία
Έτος Παραγωγής: 2019
Διάρκεια: 79΄
Επικοινωνία: Autlook Filmsales
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Gedanken-Aufschluss των ανήλικων κρατουμένων του σοφρωνιστικού καταστήματος JSA Regis-Breitingen – DOK Leipzig FF 2019

Μαρία Αρλαμόφσκι

Φιλμογραφία

1998 Angst Hab’ Ich Keine, Aber Leid Tu’ Ich Mir Jetzt Schon | Rubber Chicken Born at Home
2002 Laut und Deutlich | Loud and Clear
2008 Eines Tages, Nachts... | A White Substance (μμ)
2011 Looking for Qi
2016 Future Baby
2017 Father Mother Donor Child
2019 Robolove