Μαγικό δέρμα

Το μαγικό δέρμα

59ο ΦΚΘ: Παγκόσμια πρεμιέρα

Τρέχοντας απεγνωσμένα να γλιτώσει από μια ζωή γεμάτη αποτυχίες και απορρίψεις, ο Νίκος βουτάει στα βαθιά νερά της ανθρώπινης επιθυμίας. Στα χέρια του κρατάει ένα παλιό κομμάτι δέρμα χαραγμένο με μια διαβολική συμφωνία που του υπόσχεται τα πάντα, με κόστος τη ζωή του. Καθώς κατεβαίνει σταδιακά τα σκαλοπάτια της τρέλας, αναρωτιέται αν μπορεί να ξυπνήσει από μια ζωή που μοιάζει όλο και περισσότερο με όνειρο. Μια σύγχρονη, ριζοσπαστική ματιά στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Μπαλζάκ.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Σαμαράς
Σενάριο: Κωνσταντίνος Σαμαράς, βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημα του Ονορέ ντε Μπαλζάκ
Διεύθυνση φωτογραφίας: Θοδωρής Μιχόπουλος
Μοντάζ: Γιώργος Ζαφείρης
Ήχος: Στέφανος Ευθυμίου
Μουσική: Κορνήλιος Σελαμσής
Ηθοποιοί: Χάρης Φραγκούλης, Ανθή Ευστρατιάδου, Τζένη Θεωνά, Ανδρέας Κοντόπουλος, Γιάννης Μπέζος, Άγγελος Παπαδημητρίου, Χάρης Ρώμας, Μπέτυ Αρβανίτη, Κώστας Βασαρδάνης, Κώστας Βουτσάς, Φωτεινή Μπαξεβάνη, Μανώλης Σπύρου, Δημήτρης Φραγκιόγλου, Άλκης Παναγιωτίδης
Παραγωγή: Marni Films
Παραγωγοί: Φαίδρα Βόκαλη
Κοστούμια: Μάρλι Αλειφέρη
Σκηνικά: Αλεξάνδρα Νεοφύτου
Μακιγιάζ: Ιωάννα Λυγίζου
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 90'
Επικοινωνία: Marni Films, info@marnifilms.gr

Κωνσταντίνος Σαμαράς

Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη. Μετά την αποφοίτησή του από το τμήμα της Νομικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου εγκαταστάθηκε στο Παρίσι, όπου σπούδασε Σκηνοθεσία και Σενάριο στη Σορβόννη και εργάστηκε ως σκηνοθέτης διάφορων κλιπ και ντοκιμαντέρ. Έχει εργαστεί επίσης ως κριτικός κινηματογράφου, αποτέλεσε μέλος της ομάδας προγραμματισμού του Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» και έχει διατελέσει βοηθός σκηνοθέτη σε ταινίες των Μπενουά Ζακό, Νίκου Παναγιωτόπουλου και Πάνου Κούτρα.

Φιλμογραφία

2008 Gloria (μμ)
2010 Το κόκκινο αδιάβροχο (μμ)
2012 Τα ήσυχα βράδια (μμ)
2014 Τρεις αυγουλιέρες παραλίγο τέσσερις (μμ)
2018 Το μαγικό δέρμα