Νυχτερινή σκιά

Nachtschade

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Όταν ο μικρός Τάρικ και ο πατέρας του προξενούν ένα δυστύχημα καθώς μεταφέρουν παράτυπους μετανάστες, το αγόρι έχει επιτέλους την ευκαιρία να κερδίσει την αναγνώριση του πατέρα του, την οποία λαχταρούσε τόσο. Μόνο που αυτό θα έχει ένα μεγάλο τίμημα: την απώλεια της αθωότητάς του.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Shady El-Hamus
Σενάριο: Jeroen Scholten van Aschat
Διεύθυνση φωτογραφίας: Ton Peters
Μοντάζ: Patrick Schonewille
Ήχος: Taco Drijfhout
Μουσική: Terence Dunn
Ηθοποιοί: Kubilay Şengül, Mustafa Duygulu, Saleh Hassan Faris, Yousri Ghilane
Παραγωγή: The Rogues
Παραγωγοί: Guusje van Deuren, Rianne Poodt, Harmen Kreulen
Κοστούμια: Vita Mees
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ολλανδία
Έτος Παραγωγής: 2017
Διάρκεια: 14΄
Επικοινωνία: Some Shorts, info@someshorts.com
Βραβεία/Διακρίσεις: El Gouna Gold Star Award for Feature Short Film - El Gouna Film Festival (22-29 September, 2017), Best Short Film - Roma Tre Film Festival (10 – 13 May, 2018), Best Actor- Fabriano Film Fest (1 – 3 June, 2018), Best Short Film - Alto Vicentino International Short Film Festival (19 – 24 June, 2018)

Σέιντι Ελ-Χαμούς

Ο Σέιντι Ελ-Χαμούς (Άμστερνταμ, 1988) αποφοίτησε το 2012 από την Ολλανδική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης ως σκηνοθέτης και σεναριογράφος με δύο ταινίες: το Magnesium (σενάριο) και About Sons (σκηνοθεσία). Το πρώτο επιλέχθηκε για το Φεστιβάλ του Σάντανς και για πολλά ακόμη κορυφαία κινηματογραφικά φεστιβάλ. Το 2015 ολοκλήρωσε ένα πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών Σκηνοθεσίας στην Εθνική Σχολή Κινηματογράφου και Τηλεόρασης του Μπίκονσφιλντ της Μεγάλης Βρετανίας. Η ταινία του Νυχτερινή σκιά προτάθηκε για βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία Καλύτερης Μικρού Μήκους (Live Action).

Φιλμογραφία

2012 Over Zonen (μμ)
2013 Seven Months (μμ)
2013 Sky High (μμ)
2014 Home (μμ)
2015 Fairuz (μμ)
2017 Nachtschade | Nightshade (μμ)