Η ανταρσία της κόκκινης Μαρίας

Η ανταρσία της κόκκινης Μαρίας

Σε μια πόλη με χέβι μέταλ μουσική και τη φωνή της Μαρίας Κάλλας να στοιχειώνει τους ήρωες, ένας ηλικιωμένος άντρας –πρώην τρομοκράτης– που ντύνεται γυναίκα, γνωστός ως «η Κόκκινη Μαρία», ζει χωρίς νόμους και κρύβεται στο περιθώριο, ως πόρνη και διασκεδαστής, χορεύοντας στα café παλιούς, ξεπερασμένους χορούς για τους θαμώνες, που του δίνουν λεφτά. Στον δρόμο συναντά ένα χαμίνι, ένα νεαρό αγόρι ετοιμοθάνατο από επίθεση νεοφασιστών που ζουν στην ίδια πόλη… Κάτω από την επήρεια μιας σχεδόν θανατηφόρας δόσης ναρκωτικών, ονειρεύεται τον τέλειο κόσμο. Η «Κόκκινη Μαρία» σώζει το αγόρι και του μαθαίνει τη δουλειά... Ο κόσμος τους είναι άγριος. Κι αστείος. Μαζί γίνονται ο μάγος της φυλής, ο ιερός τρελός, ο αντάρτης. Ζουν μια μαγική προσωπική επανάσταση. Όμως, μια σειρά από φόνους θα τους κάνουν από ιδεολόγους κατά συρροήν εγκληματίες.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Κώστας Ζάπας
Σενάριο: Κώστας Ζάπας
Ήχος: Ηλίας Φλάμμος
Μουσική: Αλέξανδρος Σπανίδης, Ασημάκης Ρέππας
Ηθοποιοί: Αντώνης Παπαδόπουλος, Χρήστος Βερνίκος, Κώστας Κουρτάρας, Χάρης Φλουσκούνης, Τριανταφυλλιά Δημητριάδη, Βαγγέλης Ράπτης
Παραγωγή: Minus Pictures, minuspictures@yahoo.com
Παραγωγοί: Γρηγόρης Αθανασίου
Φορμάτ: HDCam
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ελλάδα
Έτος Παραγωγής: 2010
Διάρκεια: 95΄
Επικοινωνία: Minus Pictures, minuspictures@yahoo.com

Κώστας Ζάπας

Χαρακτηρίστηκε «ένας από τους πιο σημαντικότερους σύγχρονους σκηνοθέτες του σινεμά του δημιουργού» (Cineuropa), «πρωταγωνιστής της ελληνικής νέας κινηματογραφικής γενιάς» (Guardian) και η L’Humanité τον θεωρεί ως «την ελληνική εξαίρεση». Η εταιρεία παραγωγής του Λαρς φον Τριερ Zentropa χρηματοδότησε την παραγωγή της ταινίας του Μικρές ελευθερίες.

Φιλμογραφία

2004 Uncut Family
2006 The Last Porn Movie
2008 Μικρές ελευθερίες
2011 Η ανταρσία της Κόκκινης Μαρίας
2016 Αγάπη, Αγάπη, Αγάπη