Νιότη

Genèse

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ο Γκιγιόμ είναι δεκαέξι χρονών, εσωτερικός σ’ ένα ιδιωτικό σχολείο, διψάει για προσοχή και τραβάει με ευκολία τα βλέμματα των γύρω του – αλλά η υπεροψία του εξανεμίζεται όταν αρχίζει να συνειδητοποιεί τα αισθήματά του για τον κολλητό του. Η Σαρλότ, η κατά δύο χρόνια μεγαλύτερη ετεροθαλής αδελφή του, βιώνει την πρώτη της ερωτική απογοήτευση όταν το αγόρι της τής ζητά να ανοίξουν τη σχέση τους. Μια περίτεχνη, πολυφωνική σύνθεση για την οδύνη και την ηδονή της πρώτης αγάπης, για τη δύναμη του ανεκπλήρωτου έρωτα ως καταλύτη ελευθερίας και για την εφηβεία ως το πιο εντατικό εργαστήριο αληθινών συναισθημάτων.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Philippe Lesage
Σενάριο: Philippe Lesage
Διεύθυνση φωτογραφίας: Nicolas Canniccioni
Μοντάζ: Mathieu Bouchard-Malo
Ήχος: Sylvain Brassard, Philippe Lavigne
Ηθοποιοί: Noée Abita, Théodore Pellerin, Édouard Tremblay-Grenier, Pier-Luc Funk, Emilie Bierre, Maxime Dumontier, Paul Ahmarani, Jules Roy Sicotte, Antoine Marchand Gagnon, Jean-Simon Leduc, Marc Beaupré, Mylène Mackay
Παραγωγή: Productions l'Unite Centrale
Παραγωγοί: Galile Marion-Gauvin
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Marjorie Rhéaume
Κοστούμια: Caroline Bodson
Κάμερα: Ina Lopez, Marianne Ploska
Μακιγιάζ: Dominique Hasbani
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Καναδάς
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 130'
Επικοινωνία: Be For Films, info@beforfilms.com

«Το αφιέρωμα "Μαθήματα Ζωής" υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.»

Είσοδος Ελεύθερη
Για την είσοδο στις προβολές είναι απαραίτητη η έκδοση μηδενικού εισιτηρίου.

Όλοι οι χώροι προβολής του αφιερώματος «Μαθήματα Ζωής» είναι προσβάσιμοι σε άτομα με αναπηρία. 

Φιλίπ Λεσάζ

Ο Φιλίπ Λεσάζ ξεκίνησε την καριέρα του ως ντοκιμαντερίστας, σκηνοθετώντας τέσσερις μεγάλου μήκους ταινίες που έγιναν ευρύτερα γνωστές, συμπεριλαμβανομένης της The Heart That Beats (2010) που κέρδισε αρκετά βραβεία. Το ντεμπούτο του στη μυθοπλασία, το The Demons (2015), έκανε πρεμιέρα στο επίσημο διαγωνιστικό πρόγραμμα του Σαν Σεμπαστιάν και καλέστηκε σε περισσότερα από 60 διεθνή φεστιβάλ. Η ταινία κέρδισε το βραβείο Χρυσή Πύλη στο φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, ενώ το περιοδικό Variety το συμπεριέλαβε στη λίστα του με τις δέκα καλύτερες ταινίες για το 2015.

Φιλμογραφία

2006 Pourrons-nous vivre ensemble? (ντοκιμαντέρ)
2010 The Heart That Beats (ντοκιμαντέρ)
2012 Laylou (ντοκιμαντέρ)
2015 Les démons | The Demons
2016 Copenhague A Love Story
2018 Genèse | Genesis