Χοσέ

José

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Η ταινία που απέσπασε το Queer Λιοντάρι στο τελευταίο Φεστιβάλ Βενετίας συστήνεται ως «μια απλή ιστορία για τον έρωτα». Μόνο που τίποτα δεν είναι πραγματικά απλό στην πόλη της Γουατεμάλας, μιας πρωτεύουσας που βουλιάζει από την πληθυσμιακή έκρηξη, τη βία και τη φτώχεια. Ο Χοσέ είναι 19 χρονών, ζει με τη μητέρα του και ξοδεύει τα λιγοστά του χρήματα σε ξενοδοχεία που χρεώνουν με την ώρα, για να συνευρεθεί με τα αγόρια που γνωρίζει καθημερινά μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό του. Όλα όμως αλλάζουν όταν ερωτεύεται τον Λουίς, έναν εργάτη που ονειρεύεται μια άλλη ζωή και θέτει στον Χοσέ ένα σημαντικό δίλημμα. Πιστή στην παράδοση του νεορεαλισμού και γυρισμένη αποκλειστικά με ντόπιους που δεν είχαν καμία επαφή με την ηθοποιία και, η ταινία είναι καρπός της μακρόχρονης έρευνας του σκηνοθέτη, κατά την οποία πήρε εκτενείς συνεντεύξεις από νέους σε 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Li Cheng
Σενάριο: Li Cheng
Διεύθυνση φωτογραφίας: Paolo Giron
Μοντάζ: Lenz Claure
Ήχος: Omar Juarez, Jacob Jimenez
Μουσική: Yao Chen
Ηθοποιοί: Enrique Salanic, Manolo Herrera, Ana Cecilia Mota, Jhakelyn Waleska Gonzalez Gonzalez, Esteban Lopez Ramirez, Cesar Lorenzo Yojcom Candido, Juan Andres Molina Cardona, Alba Irene Lemus
Παραγωγή: YQ Studio
Παραγωγοί: George F. Roberson,
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γουατεμάλα
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 85'
Επικοινωνία: YQ Studio, yqstudiollc@gmail.com
Βραβεία/Διακρίσεις: Queer Lion-Venice Film Festival (2018)

Λι Τσενγκ

Λι Τσενγκ. Γεννήθηκε στην Κίνα, το 1999 μετακόμισε στις ΗΠΑ 1999 και πλέον ως νομάδας του κόσμου ταξιδεύει στη Λατινική Αμερική, την Ασία, τη Μεσόγειο, την Αφρική. Κεντρικές αναφορές: οι εκπρόσωποι του ιταλικού νεορεαλισμού, ο Χου Χσιάο Χσιεν (Τα παιδιά από το Φενγκουέι, 1983). Κεντρικά θέματα: αγώνας, κρίση, ελπίδα. Για την ταινία του Χοσέ (2018) διεξήγαγε έρευνα σε 12 χώρες της Λατινικής Αμερικής και έζησε για περισσότερο από δύο χρόνια στη Γουατεμάλα – μία από τις πιο επικίνδυνες, θρησκόληπτες, εξαθλιωμένες και κοινωνικά συντηρητικές χώρες του κόσμου. Χρησιμοποιεί το ψευδώνυμο «Yiqing». Ο Τσενγκ είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος από το Πανεπιστήμιο Ρούτγκερς των ΗΠΑ.

Φιλμογραφία

2014 Joshua Tree
2018 José