Το πείραμα του ουράνιου τόξου

The Rainbow Experiment

59ο ΦΚΘ: Ελληνική πρεμιέρα

Ένα σχολικό πείραμα στο Εργαστήριο Φυσικής ενός σχολείου στο Μανχάταν ξεφεύγει εκτός ελέγχου όταν ένα τρομερό ατύχημα τραυματίζει θανάσιμα ένα παιδί. Ένα γαϊτανάκι ερωτήσεων για το ποιος-το-έκανε και ποιος-είδε-τι οδηγεί σε μια έκρηξη συναισθημάτων που αγγίζει τους καθηγητές, τους γονείς, τις σχολικές Αρχές και τελικά τους ίδιους τους μαθητές. Συνεπαρμένη από την ίδια τη διαδικασία της εξιστόρησης, η σκηνοθέτις παραδίδει μια κινηματογραφική εμπειρία που ξεκινάει από μια έκρηξη και παραμένει εκρηκτική κατά την εξερεύνηση διαφορετικών αφηγηματικών εργαλείων, τα οποία ξυπνούν την ενσυναίσθηση και γεννούν νέες σκέψεις για τη συνύπαρξη.

Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Christina Kallas
Σενάριο: Christina Kallas
Διεύθυνση φωτογραφίας: Dave Sharples
Μοντάζ: Natalie Reneau
Ήχος: Pierre-Henri Bazin, Prachya Klong Amornratananond
Ηθοποιοί: Christian Coulson, Kevin Kane, Chris Beetem, Connor Siemer, Nina Mehta, Laura Pruden, Lauren Sowa, Isaiah Blake, Christine McLaughlin, Richard Liriano
Παραγωγή: Alliecine, Writers Improv Studio
Παραγωγοί: Allison Vanore, Christina Kallas
Κοστούμια: Azalea Fairley, Kelly Sloan
Executive producer: Donn Gobin
Κάμερα: Alex Magor, Mike Olivieri
Φορμάτ: DCP
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 2018
Διάρκεια: 129΄
Επικοινωνία: Gravitas Ventures
Βραβεία/Διακρίσεις: Βραβείο Κοινού – Harlem IFF 2018

Χριστίνα Κάλλας

Η Χριστίνα Κάλλας είναι κυρίως γνωστή για τις μεγάλου μήκους ταινίες της Το Παρίσι είναι στο Χάρλεμ (2022, Slamdance/ Galway), Το πείραμα του ουράνιου τόξου (2018, Paramount+) και 42 δευτερόλεπτα ευτυχίας (2016, Fox/ Tubi), καθώς και για το υποψήφιο για Χρυσή Άρκτο πολιτικό θρίλερ The Commissioner με πρωταγωνιστή τον John Hurt. Το 2019 υπήρξε συνυποψήφια των Ντέμπρεα Γκράνικ, Τζοζεφίν Ντέκερ, Κλόι Ζάο και Μίμι Λέντερ για τον βραβείο του Film Threat για την καλύτερη σκηνοθέτρια. Αυτή την περίοδο ετοιμάζεται να σκηνοθετήσει ένα γεωπολιτικό θρίλερ έξι επεισοδίων γύρω από την κρίση στο Ιράν, με τίτλο The Second Attack.

Φιλμογραφία

2016 42 δευτερόλεπτα ευτυχίας
2018 Το πείραμα του ουράνιου τόξου
2022 Το Παρίσι είναι στο Χάρλεμ