Επιστροφή στη χώρα του Οζ

Return to Oz

  ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ   ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ
Η Ντόροθι επιστρέφει στο σπίτι της μιλώντας διαρκώς για τη χώρα του Οζ. Η οικογένειά της την κλείνει σε μια ψυχιατρική κλινική, όπου θέλουν να τη θεραπεύσουν με ηλεκτροσόκ. Μια από τις πιο σκοτεινές ταινίες της Ντίσνεϊ, ένα παιδικό φιλμ που περιλαμβάνει κομμένα κεφάλια, συμμορίες μηχανόβιων τεράτων και καναπέδες που ζωντανεύουν αν τους πασπαλίσεις με ψυχεδελική σκόνη. Η Φαϊρούζα Μπαλκ καταπληκτική στο ντεμπούτο της ως Ντόροθι και ο θρύλος του sound design Γουόλτερ Μερτς στη μοναδική ταινία που σκηνοθέτησε.
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές σε φυσικές αίθουσες.


Σκηνοθεσία: Walter Murch
Σενάριο: Walter Murch, Gill Dennis, βασισμένο στα μυθιστορήματα τουL. Frank Baum
Διεύθυνση φωτογραφίας: David Watkin, Freddie Francis
Μοντάζ: Leslie Hodgson
Ήχος: Martin Trevis, Tim Blackham
Μουσική: David Shire
Ηθοποιοί: Fairuza Balk, Nicol Williamson, Jean Marsh, Piper Laurie, Matt Clark
Παραγωγή: BMI (No. 9) Ltd., Oz Productions Ltd., Silver Screen Partners II, Walt Disney Pictures, Walt Disney Productions
Παραγωγοί: Paul Maslansky
Καλλιτεχνική διεύθυνση: Charles Bishop, Fred Hole
Κοστούμια: Raymond Hughes
Executive producer: Gary Kurtz
Σκηνικά: Norman Reynolds
Κάμερα: Gordon Hayman, John Palmer, Ken Worringham
Μακιγιάζ: Magdalen Gaffney, Beryl Lerman, David White
Φορμάτ: Bluray
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Ηνωμένο Βασίλειο, ΗΠΑ
Έτος Παραγωγής: 1985
Διάρκεια: 110΄
Επικοινωνία: Park Circus Ltd, info@parkcircus.com

Γουόλτερ Μερτς

Ο Γουόλτερ Μερτς είναι μοντέρ ήχου στο Χόλυγουντ από τότε που εργάστηκε στην ταινία του Φράνσις Φορντ Κόπολα Δε θα γυρίσω το βράδυ (1969). Συνέχισε με τα Νεανικά συνθήματα (1973) και Ο Νονός 2 (1974), προτάθηκε πρώτη φορά για Όσκαρ με το Η συνομιλία (1974), πήρε το πρώτο του Όσκαρ για το Αποκάλυψη τώρα) (1979) και κέρδισε ένα πρωτοφανές διπλό Όσκαρ Μοντάζ Ήχου και Κινηματογραφικού Μοντάζ για τη δουλειά του στο Ο Άγγλος ασθενής (1996). Ο Μερτς ήταν ιδρυτικό μέλος, μαζί με τον Τζορτζ Λούκας και τον Φράνσις Φορντ Κόπολα, του κινηματογράφου της βόρειας Καλιφόρνιας. Σκηνοθέτησε το Επιστροφή στο Οζ (1985), αλλά είναι περισσότερο γνωστός ως μοντέρ κινηματογράφου και ήχου, ένας από τους λίγους ηγέτες στον τομέα του που τυγχάνει καθολικής αναγνώρισης. Ο Γουόλτερ επινόησε τον όρο «σχεδιαστής ήχου» (sound designer) για τη δουλειά του στην ταινία Αποκάλυψη τώρα (1979) και, μαζί με συναδέλφους όπως ο Μπεν Μπερτ, συνέβαλε στην ανύψωση της τέχνης και του αντίκτυπου του κινηματογραφικού ήχου σε ανώτερο επίπεδο. (Χάρι Κολ)

Φιλμογραφία

1985 Επιστροφή στη χώρα του Οζ