Σουήτ Μούβι

Sweet Movie

Οι ιστορίες δύο γυναικών. Στην πρώτη, η Καναδή Μις Κόσμος 1984, με γεννητικά όργανα που ακτινοβολούν, κερδίζει στον διαγωνισμό «Η πιο παρθένα». Το έπαθλο είναι ένας σύζυγος, μεγιστάνας της γαλακτοβιομηχανίας. Στη δεύτερη, η Άννα Πλανέτα οδηγεί ένα καράβι γεμάτο ζαχαρωτά και τον Καρλ Μαρξ –αντί για γοργόνα– στην πλώρη, στα κανάλια του Άμστερνταμ. Μια εκρηκτική σπουδή στις εγγενείς αντιφάσεις της ανθρώπινης φύσης και τη σχέση σεξουαλικής απελευθέρωσης και επανάστασης, το αριστούργημα του Μακαβέγιεφ είναι «μια ταινία από ζάχαρη, σκέτη γλύκα». Δοκιμάστε την!
Πρόγραμμα Προβολών

Δεν υπάρχουν προγραμματισμένες προβολές.


Σκηνοθεσία: Dušan Makavejev
Σενάριο: Dušan Makavejev
Διεύθυνση φωτογραφίας: Pierre Lhomme
Μοντάζ: Yann Dedet
Ήχος: Jean-Claude Laureux, Bernard Ortion, Guy Rophé
Μουσική: Μάνος Χατζιδάκις
Ηθοποιοί: Carole Laure, John Vernon, Pierre Clémenti, Anna Prucnal, Sami Frey, Jane Mallet, Marpessa Dawn, Otto Muehl, Roy Callender
Παραγωγή: V.M. Productions, Mojack Film, Maran Film GmbH & Co. KG
Παραγωγοί: Richard Hellman, Vincent Malle
Κοστούμια: Corinne Jorry
Φορμάτ: DVD
Χρώμα: Έγχρωμο
Χώρα Παραγωγής: Γαλλία, Καναδάς, Δυτική Γερμανία
Έτος Παραγωγής: 1974
Διάρκεια: 98΄
Επικοινωνία: Bojana Makavejev

Ντούσαν Μακαβέγιεφ

Ο Ντούσαν Μακαβέγιεφ (1932-2019) αποτελεί αναμφίβολα την κορυφαία μορφή στην ιστορία του γιουγκοσλαβικού σινεμά. Οι ταινίες του, βαθιά ριζωμένες στην εμπειρία της πατρίδας του, αψηφούσαν συστηματικά τα πολιτικά και σεξουαλικά ταμπού της εποχής του, αντιμετωπίζοντας το φάσμα της λογοκρισίας σε πολλές χώρες. Αλληγορικό και ονειρικό, το έργο του συνιστά ένα σαρδόνιο και αναρχικό σχόλιο απέναντι σε κάθε καταπιεστικό καθεστώς, εκπέμποντας ένα οικουμενικό μήνυμα απελευθέρωσης.

Φιλμογραφία

1965 Ο άνθρωπος δεν είναι πουλί
1967 Έγκλημα ζηλοτυπίας
1968 Απροστάτευτη αθωότητα (ντοκ)
1971 Τα μυστήρια του οργανισμού
1974 Σουήτ Μούβι
1981 Μοντενέγκρο: γουρούνια και μαργαριτάρια
1985 Κόκα-κόλα Κιντ
1988 Μανιφέστο
1993 Ο γορίλας κάνει μπάνιο το μεσημέρι